Organitzadors:

Amb la col·laboració de:

Presentació

Barcelona és una ciutat de motos: té l’índex de motoristes més elevat de les ciutats europees. La comoditat en els desplaçaments, l’estacionament i el clima de la ciutat afavoreixen que la moto sigui un mitjà de transport habitual. A més, la moto resulta més econòmica que un turisme. Ara bé, no tot són avantatges. Les dades estadístiques demostren que els motoristes tenen una victimització elevada, i que el nombre de lesions greus i mortals d’aquest col·lectiu ha augmentat notablement els darrers anys.

El 21è Fòrum de Seguretat Viària "Motos i valoració del risc" aborda la problemàtica d’aquest mitjà de transport per mitjà de tres taules que compten amb ponents de gran rellevància i experiència en el tema. La primera tractarà els factors de vulnerabilitat dels motoristes; la segona, la victimització i l'accidentalitat i, finalment, la darrera taula posarà l’accent sobre la percepció del risc.

El repte de millorar la seguretat dels motoristes ha de comptar amb el compromís col·lectiu de l’Administració i de la ciutadania. La circulació a Barcelona és complexa i densa, i només mostrant respecte pels altres i per les normes s’aconseguirà reduir la victimització dels col·lectius més vulnerables, que són els motoristes, els vianants i els ciclistes. El Fòrum es constitueix com un espai idoni per analitzar les característiques de la circulació de les motos, per compartir i contrastar experiències eficaces, així com per aprofundir en l’actitud i el comportament dels motoristes per disminuir el risc que tenen de patir un accident.

Motos i valoració del risc

18 de novembre de 2014

Torre Agbar - Avinguda Diagonal, 211 (08018 Barcelona)