Barcelona Cultura

Història Història de la fundació

Més info

Més informació

Els edificis La casa principal i la torre

Més info

Més informació

El jardí Història i informació pràctica

Més info

Més informació

La col·lecció d'art Recuperació i manteniment

Més info

Més informació

La fundació

Fundació Julio Muñoz Ramonet

La Fundació Julio Muñoz Ramonet es va crear l’any 1994 per respondre a la darrera voluntat de l’empresari que morí l’any 1991. En el seu testament llegava a la ciutat la seva finca del carrer Muntaner amb tot el seu contingut per tal de fer possible la seva visita i l’aprofitament útil pels ciutadans, com a foment, divulgació i defensa de la cultura.

Més info

La fundació a fons...

No et perdis les activitats i tot allò que envolta
la Fundació Julio Muñoz Ramonet.

30/05/2023

Programa d’activitats del mes de juny #ArtScience23 | El temps: El temps d’estiu

Vine i gaudeix d'aquest programa que captura l'esperit del temps d'estiu amb activitats d'art i ciència del cicle #ArtScience23 | El temps, de la Fundació.
Espectacle de dansa "Big Bounce" del col·lectiu Big Bouncers, el 9 de juny a les 18:30 hores. Activitat “Laberints matemàtics” amb mMACA, el 16 de juny a les 18:30 hores. Activitat de ciència ciutadana "RitmeNatura" amb CREAF i SMC, el 21 de juny a les 18:30 hores.
Entrada lliure sense reserva prèvia fins a completar l’aforament. En cas de pluja o vent molt fort l’activitat s’anul·larà i reprogramarà.

19/05/2023

Barcelona. Visitants il·lustres. Del Tibidabo al Ritz, passant per la Terrassa Martini.

La xerrada organitzada per l’Arxiu Municipal de Barcelona tindrà lloc al jardí de la Fundació Julio Muñoz Ramonet el dimecres, 7 de juny, a les 19h. Rafa Burgos, historiador i periodista, parlarà sobre les personalitats destacades que han visitat Barcelona al llarg del segle XX, incloent emperadors, actors, cantants i escriptors com Rainier de Mònaco, Grace Kelly, Montgomery Clift i més. Entrada lliure fins a completar aforament.

10/05/2023

Programa d’activitats del mes de maig #ArtScience23 | El temps: La mesura del temps

No et perdis aquestes activitats que exploren la mesura del temps des de diferents perspectives a través de l’art i la ciència del cicle #ArtScience23 | El temps, de la Fundació.
Espectacle d'arts escèniques "Lo matí de ma infantesa" de Jordi Lara i Agnès Prats, el 12 de maig a les 18:30 hores. Activitat de ciència ciutadana "RitmeNatura" amb CREAF i SMC, el 20 de maig a les 11:00 hores. Espectacle de dansa "Rítmia" d'Emma Villavecchia, amb xerrada i taller, el 26 de maig a les 18:30 hores.

19/04/2023

Descobreix el nou programa d’activitats de la Fundació: #ArtScience23 | El temps

Consulta el nou programa d’activitats de la Fundació de maig a novembre de 2023. Trobaràs espectacles d’arts escèniques, tallers, diàlegs, xerrades, documentals… Propostes molt variades per oferir activitats a diferents públics. No et perdis l’oportunitat de connectar amb l’art i la ciència en un entorn únic.
Entrada lliure sense reserva prèvia fins a completar l’aforament. En cas de pluja o vent molt fort l’activitat s’anul·larà i reprogramarà.

29/03/2023

Nou accés al jardí pel Carrer Marià Cubí

Durant les obres de restauració del tancament dels jardins de la Fundació, l'accés del Carrer Muntaner romandrà tancat i es podrà accedir pel Carrer Marià Cubí.

24/02/2023

Pròximament... nova web i nova programació d'activitats!

Estem treballant per millorar la web de la Fundació i preparant el programa d'activitats de cara al bon temps. Inscriu-te al butlletí per estar al dia de tot i rebre les activitats al teu correu!

4/12/2022

Actividad en el jardín: ¡El reBOOOMbori! de la Cía. Roger Canals

El diumenge 4 de desembre a les 12 h tindrà lloc un espectacle de cançons, danses i jocs musicals que busquen la participació total dels veritables protagonistes de la festa: vosaltres, el públic! No us ho perdeu!
*Entrada i activitat gratuïta sense reserva fins a completar l'aforament. En cas de pluja o vent molt fort l'activitat s'anul·larà i s'intentarà reprogramar per un altre dia.

22/10/2022

La Fundació reobre les portes amb visites guiades pel 48h Open House

Els dies 22 i 23 d’octubre de 10 a 18 hores, la Fundació reobre les portes amb visites guiades gratuïtes al jardí i a la casa principal pel públic general.

11/07/2022

Bon estiu!

A partir de setembre, reprenem les activitats al jardí. Durant el mes de juliol i agost, vine a passejar pel jardí. Estarà obert tots els dies 10h fins les 20h.

19/06/2022

C1ENCI4RT 2022: CICLE D'ACTIVITATS CIÈNCIA I ART

El cicle C1ENCI4RT programat per Ciència i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona, retorna al jardí de la Fundació. La ciència i l’art tornaran a conviure, fent palès l’estret vincle que existeix entre les dues disciplines.
Aquest segon cicle constarà de 6 activitats amb les mateixes característiques que en l’anterior edició: adreçades a nens i nenes i públic familiar i totes aquelles persones passavolants que s’hi vulguin quedar. Es faran durant la primavera, des del març fins al juny, sempre en diumenge i a les 12 h.

16/06/2022

Resolució convocatòria per a proveir la plaça de director/a general de la Fundació Julio Muñoz Ramonet

En la reunió del Patronat de la Fundació realitzada el dia 26 de maig de 2022 es va aprovar el nomenament de la nova directora general de la Fundació Julio Muñoz Ramonet. Consulteu el document:

15/06/2022

ISEA2022. 27è Simposi Internacional d'Art Electrònic

El jardí de la Fundació Julio Muñoz Ramonet acollirà diferents d’activitats que formen part d’aquest Simposi Internacional, dedicat a fomentar el discurs acadèmic interdisciplinari centrat en les interseccions de l’art, el disseny, la ciència, la tecnologia i la societat.

11/06/2022

12ª edició Festival SIMFONIC al jardí de la Fundació

El Festival de Concerts Simultanis SIMF�NIC, ha escollit el jardí de la Fundació on tindrà lloc el dissabte 11 de juny a les 17:30 h el concert de Combos, Cor Eirené i Cor Swing Sisters de l'Escola de Música de Gràcia.
*Entrada i activitat gratuïta sense reserva fins a completar l'aforament.

11/05/2022

Resultat de les proves i mèrits per a proveir la plaça de director/a general de la Fundació Julio Muñoz Ramonet

Un cop valorades les vuit sol·licituds de les persones admeses per participar al procés de selecció per a proveir la plaça de director/a general de la Fundació Julio Muñoz Ramonet, es van seleccionar les cinc persones candidates que passarien a la segona fase d’entrevistes. Consulteu el document:

9/05/2022

Llista definitiva d'admesos i exclosos al procés de selecció per a proveir la plaça de director/a general de la Fundació Julio Muñoz Ramonet i llista d'aspirants que passen a segona fase

Finalitzat el termini per a esmenes i possibles reclamacions a la llista provisional de persones admeses i excloses per participar en la convocatòria per a la provisió de la plaça de Director/a General de la Fundació Julio Muñoz Ramonet, es procedeix a aprovar la llista definitiva de persones admeses i excloses a participar en el procés, i la llista dels 5 aspirants que passaran a una segona fase durant la qual tindran lloc les entrevistes i proves corresponents d'acord amb els requisits assenyalats a les bases de la convocatòria.

4/05/2022

Anunci data i lloc per a la realització d'entrevistes a les persones seleccionades per a prendre part al procés de selecció per a proveir la plaça de director/a general de la Fundació Julio Muñoz Ramonet

Un cop finalitzat el termini per a esmenes i possibles reclamacions a la llista provisional de persones admeses i excloses per participar en la convocatòria per a la provisió de la plaça de Director/a General de la Fundació Julio Muñoz Ramonet, es procedirà a aprovar la llista definitiva de persones admeses i excloses a participar en el procés.
Data entrevistes: 11 de maig de 2022. Lloc: Passeig de Sant Joan, 75, 1a planta 08009 Barcelona. Horari: 10.30h a 14.30h.

22/04/2022

Llista provisional d'admesos i exclosos al procès de selecció per a proveir la plaça de director/a general de la Fundació Julio Muñoz Ramonet

Un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds per al procés de selecció de la direcció general de la Fundació Muñoz Ramonet s'ha fet pública la llista provisional d'admesos i exclosos que podeu trobar en aquest enllaç:

6/04/2022

Publicades les bases per a la convocatòria del procés de selecció per proveir la direcció general de la Fundació Julio Muñoz Ramonet

Obert el procés de selecció per proveir la plaça de Direcció General de la Fundació Julio Muñoz Ramonet. La sol·licitud i altra documentació que se sol·licita en les bases, s’ha de presentar en qualsevol de les llengües cooficials (català o castellà), a l’adreça electrònica fundaciojmr@bcn.cat o al registre de l’Institut de Cultura de Barcelona. El termini de presentació és de vint dies naturals a comptar des de l’endemà de la publicació d’aquesta convocatòria al DOGC. Consulta les bases a l’enllaç:

20/03/2022

Activitat CIENCIART 2022: La cuina i la química de Re-Crea Accions Culturals [ACTIVITAT ANUL·LADA PER MAL TEMPS]*

Lamentem comunicar-vos que degut a la previsió meteorològica de pluja per diumenge, ens veiem obligats a anul·lar l'activitat prevista i es reprogramarà per més endavant.

21/02/2022

Exposició fotogràfica

Ja es pot visitar l'exposició al jardí de la Fundació. Tot passejant pel jardí podreu veure fotografies d'alguns dels ocells que han visitat el nostre jardí. Fotografies de Juan Pascuet Muliterno.

21/02/2022

Dibuixar al jardí

Alumnes de primer curs de l’Escola Nausica, després d'un viatge fascinant a l'antiga Grècia, es varen adonar que el barri està ple de columnas. Amb el desig de descubrir més  d’aquests elements arquitectònics, els va portar als jardins de la Fundació Julio Muñoz Ramonet; un parc ple de columnes i estàtues que es va convertir en l’entorn perfecte per gaudir d’un moment únic en què els infants varen ser conscients del plaer de dibuixar de forma relaxada en un oasi al mig de la ciutat.

21/12/2021

HUB D'ART I CIÈNCIA A LA SEU DE LA FUNDACIÓ JMR

Després d'anys de litigis, i una vegada recuperada una part de la col·lecció d'art, i amb capacitat d'actuació plena sobre els b�ns immobles, la Fundaci� JMR ha iniciat els treballs per abordar la rehabilitaci� dels edificis. Amb la recuperaci� d'una part important de les obres del llegat, cal que la Fundaci� posi en funcionament els edificis i els obri a la ciutadania per tal de promoure l'art i la cultura.

20/12/2021

El pessebre de l'Escola Nausica

Els alumnes dels primers cursos de l'Escola Nausica varen exposar al jardí de la Fundació un gran pessebre realitzat en petites capses on presentaven cadascun dels alumnes el seu pessebre realitzat amb diferents materials reciclats.

28/11/2021

C1ENCI4RT 2021: CICLE D'ACTIVITATS CIÈNCIA I ART

Durant els mesos de setembre, octubre i novembre la ciència i l'art es donaran la mà al jardí de la Fundaciïó Julio Muñoz Ramonet.
Serà un cicle de 6 activitats adreçades a nens i nenes i públic familiar en general, que han estat programades pel departament de Ciència i Universitats de l'Ajuntament de Barcelona.
En aquest cicle veurem el vincle entre la física i el circ, les matemàtiques i la màgia, la química i la cuina, la natura i la música o la ciència i les arts plàstiques, l'estètica o la bellesa.

25/11/2021

Comissió d'Arbres d'Interès Local de Barcelona 2021

Aquest mes es va celebrar a la seu de la Fundació la Reunió anual de la Comissió d'Arbres d'Interès Local de Barcelona, que té per objecte catalogar els exemplars més valuosos que hi ha als carrers i als jardins particulars de la nostra ciutat.

8/07/2021

Concerts Secrets

El passat 8 de juliol va tenir lloc al jardí un concert solidari, organitzat per Son Canciones, dins del cicle Indies Keeping Secrets Solidaris. Els diners recaptats van anar  en la seva totalitat al projecte Mano Amiga de l’Associació IURAA. L’actuació la va anar a càrrec de la cantant de Luxemburg, C'est Karma.

4/03/2021

Activitats Casal de Gent Gran de Sant Ildefons

Des de fa un any, com a conseqüència de la Covid-19, el Casal de Gent Gran de Sant Ildefons del barri de Galvany, duu a terme activitats a l'aire lliure al jardí de la Fundació.

3/03/2021

Sèrie: Com si fos ahir

Durant els mesos de gener i febrer, al jardí de la Fundació, TV3 va realitzar diferents seqüències de la sèrie Com si fos ahir.

1/12/2020

Els alvocats de Muñoz Ramonet, article de José Ángel Montañés

"La casa que l'empresari va llegar a Barcleona el 1991 té un rar exemplar d'aquest arbre que proporciona abundants fruits." Vols saber-ne més? Llegeix l'article sencer fent clic al link.

29/11/2020

Represa d'activitats al jardí amb l'espectacle Kumulunimbu de la Cia. Ortiga

El proper diumenge 29 de noviembre a les 12 h posem de nou en marxa les activitats per a públic familiar al jardí de la Fundació.
Us hi esperem!

24/11/2020

Jornada Directiva del 2020

Organitzada per la Gerència Municipal, és una trobada anual que aplega als directius de l’Ajuntament de Barcelona i els seus instituts, consorcis i empreses dependents per posar en comú projectes i estratègies municipals.
Enguany la Jornada Directiva es va celebrar excepcionalment en format telemàtic des de la Fundació JMR i va comptar amb l’assistència de més de 300 directius municipals.

2/10/2020

Recuperades més de 470 obres d'art del llegat Muñoz Ramonet

Les obres han estat requisades en una operació de la Unitat Central Operativa de Patrimoni Històric de la Guàrdia Civil (UCO) i majoritàriament coincideixen amb el llistat d'obres reclamades.

30/09/2020

Classe presencial al jardí de la UPC-ETSAB

L’Escola Tècnica d’Arquitectura de Barcelona (UPC-ETSAB), va impartir la primera classe presencial de l’asignatura Teoria II al jardí de la Fundació.

20/09/2020

Collita d'alvocats

El manteniment i preservació del jardí requerix una tasca constant. Puntualment, es realitza la recollida de fruits d'alguns dels seus arbres. Aquest any, la collita d'alvocats ha estat molt bona i, amb petites quantitats, els oferim a les persones que vénen a passejar pel jardí.
Els alvocaters són rars a la ciutat de Barcelona, i l'exemplar de la Fundació Julio Muñoz Ramonet és dels més grans de la ciutat.

19/09/2020

Represa d'activitats al jardí

El proper dissabte 19 de setembre posem de nou en marxa les activitats per a públic familiar al jardí de la Fundació.
Us esperem!

14/09/2020

Activitats al jardí de l'Escola Nausica

A partir del proper dilluns, 14 de setembre, grups de classe de l'Escola Nausica faran activitats a l'aire lliure al jardí de la Fundació.

26/07/2020

Activitat al jardí anulada

Ens feia molta il·lusió reprendre les activitats al jardí, però degut a les noves mesures de seguretat, l'activitat del diumenge, 26 de juliol, queda anul·lada.

25/06/2020

Reobertura jardí, 25 de juny

El proper dia 25 de juny, s'obrirà de nou el jardí al públic.
Per poder fer-ne ús amb la represa d'activitats, caldrà tenir en compte les mesures que trobareu a l'enllaç i a l'entrada del jardí:

13/03/2020

Avís: Tancat el jardí de la Fundación JMR

D'acord amb les recomanacions de les autoritats sanitàries i amb l'objectiu de limitar la propagació de la COVID-19 (Coronavirus), la Fundació i el Jardí romandran tancats al públic a partir del 13 de març fins a nou avís.
Gràcies per la vostra col·laboració.

18/11/2019

Canvi d'ubicació de l'activitat del 24 de novembre

Degut a les obres de millora que estan realitzant al jardí, la representació teatral Don Julio, el retorn, que s’havia de fer el 24 de novembre, tindrà lloc el mateix dia, amb una sola sessió a les 18 h, a el Born Centre Cultural i Memòria, plaça Comercial, núm. 12.

12/06/2019

Presentació del llibre col·lectiu: Muñoz Ramonet, retrat d'un home sense imatge

El dimecres 12 de juny a les 19h, en el marc del vuitè aniversari de Can Batlló, va tenir lloc la presentació del llibre col·lectiu Muñoz Ramonet: retrat d'un home sense imatge (Comanegra, 2019) a l'Auditori de Can Batlló.

9/06/2019

9a edició Festival SIMFONIC al jardí de la Fundació

Per tercer any, el Festival de Concerts Simultanis SIMFÒNIC, ha escollit el jardí de la Fundació. Aquesta vegada el concert ha estat a càrrec de Virtèlia Escola de Música.

15/05/2019

Visita comentada al jardí

El passat 15 de maig vàrem tenir el plaer d'acompanyar a un grup de 25 persones del Casal de Gent Gran de Sant Ildefons. Un passeig pel jardí explicant la seva història i la seva recuperació com a jardí històric.

8/04/2019

Abril Cultural, Sant Jordi al jardí de la Fundació

El 23 d'abril a les 18h, la companyia Jordi Font ens presenta l'espectacle Contador de llegendes. Un músic i un actor s'uneixen per explicar les històries i llegendes de les contrades catalanes. Un espectacle per a tots els públics.
També es vendrà el llibre: Muñoz Ramonet, retrat d'un home sense imatge.

6/04/2019

Abril Cultural, concert: El so del quartet de saxos

En el concert celebrat a l'interior de la casa principal el 6 d'abril, la formació de quartet de saxos Limnos Quartet ens ha ofert un concert on hem pogut escoltar peces escrites per la formació, així com d’altres peces, originalment escrites per orgue, quartet de corda o orquestra passades pel sedàs dels quatre saxos.

5/04/2019

Abril Cultural, conferència: Com va aconseguir ser col·leccionista, Julio Muñoz?

En la conferència del 5 d'abril, celebrada a l'interior de la casa principal, la professora Esther Alsina ens ha parlat de les adquisicions i de com Julio Muñoz Ramonet es va esdevenir en propietari d'una de les col·leccions d'art més importants: la de Ròmul Bosch i Caterineu.
Si no vas poder assistir, ja tens disponible el vídeo en el següent l'enllaç:

4/04/2019

Abril Cultural, presentació del llibre: Muñoz Ramonet, retrat d'un home sense imatge

En la presentació del llibre del 4 d'abril, celebrada a l'interior de la casa principal, han participat els següents autors: Manel Risques, professor d'Història Contemporània de la Universitat de Barcelona i editor del llibre; Xavier Muñoz, empresari; José Martí Gómez, periodista; Jose Ángel Montañés, periodista.

28/03/2019

Programa d'activitats Abril Cultural a la Fundació

La Fundació, amb motiu de la publicació del llibre "Muñoz Ramonet, retrat d’un home sense imatge", obre les portes de la casa principal programant diverses activitats per tal de donar a conèixer la tasca que ve desenvolupant des de que es va poder obrir al públic el seu jardí. Activitats amb aforament limitat, cal inscripció fent clic a l'enllaç:

22/01/2018

Visita les obres de «El Greco» i de Goya al Museu Nacional d'Art de Catalunya

El passat 29 de juny, varen ser retornades a la ciutat de Barcelona, dues de les obres més importants que l'industrial Julio Muñoz Ramonet, va llegar a la Fundació.

16/11/2017

Remodelació de la paret mitgera dels Jardins Muñoz Ramonet

L'Institut Municipal del Paisatge Urbà ha signat un conveni amb la Fundació Muñoz Ramonet i la comunitat de veïns de la finca adjacent als jardins per remodelar i naturalitzar la paret mitgera.

13/07/2017

La Fundació recupera «el Greco i el Goya»

Després de molts anys intentant recuperar la col·lecció d'art, el passat 29 de juny, varen ser retornades a la ciutat de Barcelona, dues de les obres més importants que l'industrial, a la seva mort, va deixar a la Fundació Julio Muñoz Ramonet: L'Anunciació de El Greco i Aparició de la Mare de Déu del Pilar, de Goya.

1/07/2017

Can Batlló als anys 40 - En temps del Sr. Muñoz, espectacle a Can Batlló

7, 8 i 9 de juliol del 2017
En temps del Sr. Muñoz, és un espectacle de participació popular i interactiu que es centra en el dia a dia de la fàbrica, els seus treballadors i la gent del barri. L'obra es representarà dins del recinte de Can Batlló, en diversos carrers i naus de l'antiga fàbrica.

7/06/2016

El Jardí­ de la Fundació J. Muñoz Ramonet obre al públic

El passat diumenge, 5 de juny, es va obrir al públic el Jardí de la Fundació J. Muñoz Ramonet, com un nou espai verd de la ciutat. L'acte d'obertura va ser un matí per a tota la família amenitzat amb activitats de música, pintura i contes.

Apunta't
a les activitats

La Fundació realitza activitats mensuals dirigides a públic general i familiar. El primer diumenge de cada mes (excepte el mes d'agost). El jardí de vegetació mediterrànea ofereix un entorn de calma on poder disfrutar de diferents tipus d'activitats: contacontes, pallassos, titelles, dansa, teatre, etc.

Més info

* Camps obligatoris

** Informació bàsica sobre protecció de dades: D'acord amb la normativa de protecció de dades t'informem que les teves dades personals seran tractades per la FUNDACIÓ JULIO MUÑOZ RAMONET dins el fitxer "AMICS DE LA FUNDACIÓ" amb la finalitat de gestionar les comunicacions informatives sobre les activitats que es realitzen a la Fundació. Legitimació: La base legal pel tractament és el teu consentiment atorgat amb la teva subscripció. Destinataris de les dades: Tret d'obligació legal les teves dades no es comunicaran a tercers. Drets: Pots exercir els teus drets d'accés, rectificació i supressió així com d'altres drets reconeguts a la normativa través de fundaciojmr@bcn.cat. Per a més informació sobre aquest tractament i els teus drets pots consultar la política complerta de protecció de dades a ajuntament.barcelona.cat/fundaciojuliomunozramonet/ca/proteccio-dades.php. Així mateix, en compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació 34/2002 de 11 de juliol, us indiquem que en informar el camp email o telèfon mòbil ens autoritzeu a emprar aquests mitjans per la realització de comunicacions directament relacionades amb les finalitats indicades.