Barcelona Cultura

Història Història de la fundació

Més info

Més informació

Els edificis La casa principal i la torre

Més info

Més informació

El jardí Història i informació pràctica

Més info

Més informació

La col·lecció d'art Recuperació i manteniment

Més info

Més informació

La fundació

Fundació Julio Muñoz Ramonet

La Fundació Julio Muñoz Ramonet es va crear l’any 1994 per respondre a la darrera voluntat de l’empresari que morí l’any 1991. En el seu testament llegava a la ciutat la seva finca del carrer Muntaner amb tot el seu contingut per tal de fer possible la seva visita i l’aprofitament útil pels ciutadans, com a foment, divulgació i defensa de la cultura.

Més info

La fundació a fons...

No et perdis les activitats i tot allò que envolta
la Fundació Julio Muñoz Ramonet.

5/12/2021

Activitat al jardí: Carles Cuberes presenta KARIBU!*

El diumenge 5 de desembre a les 12 h tindrà lloc un vivencial amb cançons i contes musicals entorn la solidaritat, el desenvolupament, els drets dels infants i el comerç just. Us apunteu?

* Entrada i activitat gratuïta sense reserva fins a completar l'aforament.

28/11/2021

C1ENCI4RT: CICLE D’ACTIVITATS CIÈNCIA I ART 2021

Durant els mesos de setembre, octubre i novembre la ciència i l’art es donaran la mà al jardí de la Fundació Julio Muñoz Ramonet.
Serà un cicle de 6 activitats adreçades a nens i nenes i públic familiar en general, que han estat programades pel departament de Ciència i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona.
En aquest cicle veurem el vincle entre la física i el circ, les matemàtiques i la màgia, la química i la cuina, la natura i la música o la ciència i les arts plàstiques, l’estètica o la bellesa.

25/11/2021

Comissió d'Arbres d’Interès Local de Barcelona 2021

Aquest mes es va celebrar a la seu de la Fundació la Reunió anual de la Comissió d’Arbres d’Interès Local de Barcelona, que té per objecte catalogar els exemplars més valuosos que hi ha als carrers i als jardins particulars de la nostra ciutat.

8/07/2021

Concerts Secrets

El passat 8 de juliol va tenir lloc al jardí un concert solidari, organitzat per Son Canciones, dins del cicle Indies Keeping Secrets Solidaris. Els diners recaptats van anar  en la seva totalitat al projecte Mano Amiga de l’Associació IURAA. L’actuació la va anar a càrrec de la cantant de Luxemburg, C'est Karma.

4/03/2021

Activitats Casal de Gent Gran de Sant Ildefons

Des de fa un any, com a conseqüència de la Covid-19, el Casal de Gent Gran de Sant Ildefons del barri de Galvany, duu a terme activitats a l'aire lliure al jardí de la Fundació.

3/03/2021

Sèrie: Com si fos ahir

Durant els mesos de gener i febrer, al jardí de la Fundació, TV3 va realitzar diferents seqüències de la sèrie Com si fos ahir.

1/12/2020

Els alvocats de Muñoz Ramonet, artícle de José Ángel Montañés

"La casa que l'empresari va llegar a Barcleona el 1991 té un rar exemplar d'aquest arbre que proporciona abundants fruits." Vols saber-ne més? Llegeix l'article sencer fent clic al link.

29/11/2020

Represa d'activitats al jardí amb l'espectacle Kumulunimbu de la Cia. Ortiga

El proper diumenge 29 de noviembre a les 12 h posem de nou en marxa les activitats per a públic familiar al jardí de la Fundació.
Us hi esperem!

24/11/2020

Jornada Directiva del 2020

Organitzada per la Gerència Municipal, és una trobada anual que aplega als directius de l’Ajuntament de Barcelona i els seus instituts, consorcis i empreses dependents per posar en comú projectes i estratègies municipals.
Enguany la Jornada Directiva es va celebrar excepcionalment en format telemàtic des de la Fundació JMR i va comptar amb l’assistència de més de 300 directius municipals.

2/10/2020

Recuperades més de 470 obres d’art del llegat Muñoz Ramonet

Les obres han estat requisades en una operació de la Unitat Central Operativa de Patrimoni Històric de la Guàrdia Civil (UCO) i majoritàriament coincideixen amb el llistat d’obres reclamades.

30/09/2020

Classe presencial al jardí de la UPC-ETSAB

L’Escola Tècnica d’Arquitectura de Barcelona (UPC-ETSAB), va impartir la primera classe presencial de l’asignatura Teoria II al jardí de la Fundació.

20/09/2020

Collita d'alvocats

El manteniment i preservació del jardí requerix una tasca constant. Puntualment, es realitza la recollida de fruits d'alguns dels seus arbres. Aquest any, la collita d'alvocats ha estat molt bona i, amb petites quantitats, els oferim a les persones que vénen a passejar pel jardí.
Els alvocaters són rars a la ciutat de Barcelona, i l'exemplar de la Fundació Julio Muñoz Ramonet és dels més grans de la ciutat.

19/09/2020

Represa d'activitats al jardí

El proper dissabte 19 de setembre posem de nou en marxa les activitats per a públic familiar al jardí de la Fundació.
Us esperem!

14/09/2020

Activitats al jardí de l'Escola Nausica

A partir del proper dilluns, 14 de setembre, grups de classe de l'Escola Nausica faran activitats a l'aire lliure al jardí de la Fundació.

26/07/2020

Activitat al jardí anulada

Ens feia molta il·lusió reprendre les activitats al jardí, però degut a les noves mesures de seguretat, l'activitat del diumenge, 26 de juliol, queda anul·lada.

25/06/2020

Reobertura jardí, 25 de juny

El proper dia 25 de juny, s'obrirà de nou el jardí al públic.
Per poder fer-ne ús amb la represa d'activitats, caldrà tenir en compte les mesures que trobareu a l'enllaç i a l'entrada del jardí:

13/03/2020

Avís: Tancat el jardí de la Fundación JMR

D'acord amb les recomanacions de les autoritats sanitàries i amb l'objectiu de limitar la propagació de la COVID-19 (Coronavirus), la Fundació i el Jardí romandran tancats al públic a partir del 13 de març fins a nou avís.
Gràcies per la vostra col·laboració.

18/11/2019

Canvi d'ubicació de l'activitat del 24 de novembre

Degut a les obres de millora que estan realitzant al jardí, la representació teatral Don Julio, el retorn, que s’havia de fer el 24 de novembre, tindrà lloc el mateix dia, amb una sola sessió a les 18 h, a el Born Centre Cultural i Memòria, plaça Comercial, núm. 12.

12/06/2019

Presentació del llibre col·lectiu: Muñoz Ramonet, retrat d'un home sense imatge

El dimecres 12 de juny a les 19h, en el marc del vuitè aniversari de Can Batlló, va tenir lloc la presentació del llibre col·lectiu Muñoz Ramonet: retrat d'un home sense imatge (Comanegra, 2019) a l'Auditori de Can Batlló.

9/06/2019

9a edició Festival SIMFONIC al jardí de la Fundació

Per tercer any, el Festival de Concerts Simultanis SIMFÒNIC, ha escollit el jardí de la Fundació. Aquesta vegada el concert ha estat a càrrec de Virtèlia Escola de Música.

15/05/2019

Visita comentada al jardí

El passat 15 de maig vàrem tenir el plaer d'acompanyar a un grup de 25 persones del Casal de Gent Gran de Sant Ildefons. Un passeig pel jardí explicant la seva història i la seva recuperació com a jardí històric.

8/04/2019

Abril Cultural, Sant Jordi al jardí de la Fundació

El 23 d'abril a les 18h, la companyia Jordi Font ens presenta l'espectacle Contador de llegendes. Un músic i un actor s'uneixen per explicar les històries i llegendes de les contrades catalanes. Un espectacle per a tots els públics.
També es vendrà el llibre: Muñoz Ramonet, retrat d'un home sense imatge.

6/04/2019

Abril Cultural, concert: El so del quartet de saxos

En el concert celebrat a l'interior de la casa principal el 6 d'abril, la formació de quartet de saxos Limnos Quartet ens ha ofert un concert on hem pogut escoltar peces escrites per la formació, així com d’altres peces, originalment escrites per orgue, quartet de corda o orquestra passades pel sedàs dels quatre saxos.

5/04/2019

Abril Cultural, conferència: Com va aconseguir ser col·leccionista, Julio Muñoz?

En la conferència del 5 d'abril, celebrada a l'interior de la casa principal, la professora Esther Alsina ens ha parlat de les adquisicions i de com Julio Muñoz Ramonet es va esdevenir en propietari d'una de les col·leccions d'art més importants: la de Ròmul Bosch i Caterineu.
Si no vas poder assistir, ja tens disponible el vídeo en el següent l'enllaç:

4/04/2019

Abril Cultural, presentació del llibre: Muñoz Ramonet, retrat d'un home sense imatge

En la presentació del llibre del 4 d'abril, celebrada a l'interior de la casa principal, han participat els següents autors: Manel Risques, professor d'Història Contemporània de la Universitat de Barcelona i editor del llibre; Xavier Muñoz, empresari; José Martí Gómez, periodista; Jose Ángel Montañés, periodista.

28/03/2019

Programa d'activitats Abril Cultural a la Fundació

La Fundació, amb motiu de la publicació del llibre "Muñoz Ramonet, retrat d’un home sense imatge", obre les portes de la casa principal programant diverses activitats per tal de donar a conèixer la tasca que ve desenvolupant des de que es va poder obrir al públic el seu jardí. Activitats amb aforament limitat, cal inscripció fent clic a l'enllaç:

22/01/2018

Visita les obres de «El Greco» i de Goya al Museu Nacional d'Art de Catalunya

El passat 29 de juny, varen ser retornades a la ciutat de Barcelona, dues de les obres més importants que l'industrial Julio Muñoz Ramonet, va llegar a la Fundació.

16/11/2017

Remodelació de la paret mitgera dels Jardins Muñoz Ramonet

L'Institut Municipal del Paisatge Urbà ha signat un conveni amb la Fundació Muñoz Ramonet i la comunitat de veïns de la finca adjacent als jardins per remodelar i naturalitzar la paret mitgera.

13/07/2017

La Fundació recupera «el Greco i el Goya»

Després de molts anys intentant recuperar la col·lecció d'art, el passat 29 de juny, varen ser retornades a la ciutat de Barcelona, dues de les obres més importants que l'industrial, a la seva mort, va deixar a la Fundació Julio Muñoz Ramonet: L'Anunciació de El Greco i Aparició de la Mare de Déu del Pilar, de Goya.

1/07/2017

Can Batlló als anys 40 - En temps del Sr. Muñoz, espectacle a Can Batlló

7, 8 i 9 de juliol del 2017
En temps del Sr. Muñoz, és un espectacle de participació popular i interactiu que es centra en el dia a dia de la fàbrica, els seus treballadors i la gent del barri. L'obra es representarà dins del recinte de Can Batlló, en diversos carrers i naus de l'antiga fàbrica.

7/06/2016

El Jardí­ de la Fundació J. Muñoz Ramonet obre al públic

El passat diumenge, 5 de juny, es va obrir al públic el Jardí de la Fundació J. Muñoz Ramonet, com un nou espai verd de la ciutat. L'acte d'obertura va ser un matí per a tota la família amenitzat amb activitats de música, pintura i contes.

Apunta't
a les activitats

La Fundació realitza activitats mensuals dirigides a públic general i familiar. El primer diumenge de cada mes (excepte el mes d'agost). El jardí de vegetació mediterrànea ofereix un entorn de calma on poder disfrutar de diferents tipus d'activitats: contacontes, pallassos, titelles, dansa, teatre, etc.

Més info

* Camps obligatoris

** Informació bàsica sobre protecció de dades: D'acord amb la normativa de protecció de dades t'informem que les teves dades personals seran tractades per la FUNDACIÓ JULIO MUÑOZ RAMONET dins el fitxer "AMICS DE LA FUNDACIÓ" amb la finalitat de gestionar les comunicacions informatives sobre les activitats que es realitzen a la Fundació. Legitimació: La base legal pel tractament és el teu consentiment atorgat amb la teva subscripció. Destinataris de les dades: Tret d'obligació legal les teves dades no es comunicaran a tercers. Drets: Pots exercir els teus drets d'accés, rectificació i supressió així com d'altres drets reconeguts a la normativa través de fundaciojmr@bcn.cat. Per a més informació sobre aquest tractament i els teus drets pots consultar la política complerta de protecció de dades a ajuntament.barcelona.cat/fundaciojuliomunozramonet/ca/proteccio-dades.php. Així mateix, en compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació 34/2002 de 11 de juliol, us indiquem que en informar el camp email o telèfon mòbil ens autoritzeu a emprar aquests mitjans per la realització de comunicacions directament relacionades amb les finalitats indicades.