El festival La Gran Pantalla homenatja Montserrat Carulla

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/gentgran/sites/default/settings.php).

Gent gran. Més de 2.000 persones han assistit al Festival Internacional de Cinema de la Gent Gran de Barcelona.

L’actriu Montserrat Carulla ha rebut el Premi Honorífic a la Trajectòria, atorgat pel Festival Internacional de Cinema de la Gent Gran de Barcelona La Gran Pantalla. L’homenatge és un reconeixement a la trajectòria professional de l’actriu, així com a la seva dedicació i implicació en el món del cinema.

Més de 2.000 persones han participat en la primera edició de La Gran Pantalla, que s’ha celebrat del 6 al 9 de juny als cinemes Girona i ha esdevingut un certamen cinematogràfic centrat en la projecció de llargmetratges, curtmetratges i documentals sobre les persones grans. També ha inclòs una mirada sobre la transversalitat de gènere i la diversitat sexual mitjançant els cinefòrums “Gent gran LGTBIQ+” i “Gent gran i feminismes”.

Com a part de la Secció Oficial de llargmetratges s’han mostrat pel·lícules de ficció i de gènere documental que narren històries protagonitzades per persones grans i aporten una nova mirada sobre la vellesa, sovint intergeneracional, mentre que la Secció Oficial de Curtmetratges ha inclòs setze pel·lícules seleccionades d’entre més de dues-centes que s’han presentat a concurs procedents de països d’arreu del món.

Els curtmetratges guanyadors van ser Bodas d’Alexia Maltner, que va rebre el premi del jurat, i Kusi Kushkani, que va rebre el premi del públic i la menció especial del jurat.