Acabada l’excavació del túnel de les Glòries, que ja queda totalment connectat

27/01/2021

Túnels Glòries (gener 2021)

S’ha acabat la fase d’excavació del túnel de les Glòries, que ja connecta el carrer de Los Castillejos i la rambla del Poblenou, tot el seu recorregut. La infraestructura, que permetrà soterrar el trànsit de la plaça, es posarà en servei al setembre en sentit de sortida i al novembre en sentit d’entrada. L’actuació permetrà alliberar la superfície per acabar el parc i reduir la contaminació i el soroll d’aquest àmbit.

La intervenció s’ha realitzat a sota de la infraestructura de les línies R3-R4 i R1 de Rodalies, i ara es preveu construir les tres darreres dovelles per acabar l’estructura.

Paral·lelament, es continua treballant en les sortides d’emergència dels carrers de la Ciutat de Granada, dels Escultors Claperós i de la Llacuna, en la construcció dels murs d’instal·lacions i els murs de tancaments interiors i en els acabats.

Al setembre es posarà en funcionament el túnel en sentit de sortida de la ciutat i al novembre en sentit d’entrada.

Un pas més per acabar el parc de les Glòries

El soterrament del trànsit de la plaça de les Glòries permetrà acabar la construcció del parc de la plaça amb la urbanització de la zona central.

Mentrestant, ja s’han aprovat els plans per remodelar l’espai Canòpia – Àmbit Tramvia i per definir l’habitatge i els equipaments de la zona de muntanya.

La transformació de la plaça de les Glòries suposarà substituir un gran espai dedicat al trànsit per un pulmó verd amb zones d’estada i de passeig, jocs infantils, una àrea de gossos i una zona esportiva, amb prioritat per a la mobilitat sostenible.

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries