Afectacions al servei de Rodalies durant el Nadal per obres a les Glòries

10/12/2019

Interrupció del servei de Renfe

La circulació de trens de les línies R3, R4 i R12 de Rodalies quedarà interrompuda entre les estacions d’Arc de Triomf i Sant Andreu Arenal del 21 de desembre al 5 de gener. Per minimitzar-ne les afectacions als usuaris i usuàries es posarà en marxa un pla alternatiu de transport. La instal·lació de 46 bigues de reforç als túnels viaris de la plaça de les Glòries fa necessari el tall del servei.

Com afecta el tall del servei a les diferents línies?

  • Els trens de les línies R3 i R4 Nord iniciaran i acabaran el recorregut a Sant Andreu Arenal.
  • Els trens de la línia R4 Sud circularan amb normalitat fins a Arc de Triomf, on es desviaran cap a Badalona, amb parada a Clot-Aragó.
  • La línia R12 es desviarà pel passeig de Gràcia i no tindrà parada a la plaça de Catalunya.
  • Es modificaran els horaris de les línies R3 i R4.
  • L’estació de La Sagrera – Meridiana romandrà tancada.
  • Els títols de transport de Renfe, no integrats, seran vàlids per accedir a les estacions de metro de Rambla Just Oliveras, Sants Estació, Passeig de Gràcia, Catalunya, Arc de Triomf, Clot, Fabra i Puig, Sant Andreu, La Sagrera i Cornellà Centre.

Pla alternatiu per facilitar la connexió amb la xarxa ferroviària:

  • Reforç de la línia 1 de metro amb tres trens addicionals durant les hores punta dels dies laborables.
  • Bus llançadora amb parada a Sant Andreu Arenal, La Sagrera i Clot-Aragó. Funcionarà de les 6.00 a les 10.00 hores i de les 16.00 a les 20.00 hores, amb una freqüència de pas d’entre 7 i 8 minuts. Els busos seran articulats per oferir més capacitat.

Reforç de l’atenció ciutadana

Un equip addicional amb més de cent persones a les estacions afectades atendrà els viatgers i viatgeres i respondrà els dubtes. A més, s’hi habilitarà senyalització especial per indicar les alternatives de transport.

En podeu trobar tota la informació al web de Rodalies.

Un pas més en la transformació de les Glòries

Les obres dels túnels viaris de la plaça de les Glòries continuen segons el calendari previst, i es calcula que començaran a funcionar a principis del 2021.

El soterrament del trànsit de la Gran Via permetrà alliberar l’espai en superfície per urbanitzar el costat de mar del parc de les Glòries. L’àmbit de la Gran Clariana, al costat de muntanya, es va obrir l’abril del 2019.

La pacificació de la plaça de les Glòries convertirà aquesta zona en un gran parc amb espais de trobada, equipaments, zones lúdiques i habitatge de lloguer assequible.

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries