Canvis en la mobilitat per l’inici de la fase 2 d’obres a Glòries

Els vehicles que surten de Barcelona per la Gran Via ja no utilitzaran el viaducte i circularan en superfície.

12/06/2014

Mapa de mobilitat de la fase 2

Aquest diumenge 15 de juny té lloc el canvi de fase en les obres de desconstrucció de l’estructura costat muntanya de la Plaça de les Glòries, un cop s’ha completat l’enderroc de la banda mar i s’ha urbanitzat la Gran Via en superfície.

Així, diumenge s’obrirà al trànsit la sortida de Barcelona per la Gran Via de les Corts Catalanes per la seva calçada definitiva en superfície, i per tant, el trànsit per dalt de l’anella viaria quedarà suprimit definitivament. Durant tot el cap de setmana tindran lloc els treballs previs de senyalització horitzontal i vertical.

Sortida de la ciutat en superfície

Amb aquest canvi important en la mobilitat, s’inicia la fase 2 de les obres que fins a finals de setembre, i seguint el calendari previst, permetrà enderrocar l’estructura costat muntanya. El trànsit de sortida anirà per la Gran Via en superfície amb una calçada central de tres carrils, un carril bici segregat i un carril bus i un de circulació.

A diferència de la situació actual, la sortida es farà per una via urbana i, per tant, hi haurà cruïlles semaforitzades a les confluències amb els carrers de Padilla, Los Castillejos, Badajoz i Llacuna, fet que pot ralentir la sortida de vehicles.

En aquesta fase 2, l’entrada a Barcelona per la Gran Via se seguirà fent com fins ara, pel lateral que s’ha adaptat en superfície. En moments puntuals, i per enderrocar l’estructura amb les màximes garanties de seguretat, caldrà restringir fins a dos el nombre de carrils d’entrada.

Un cop finalitzin totes les obres de desconstrucció de l’anella viària està previst que puguin començar les obres del túnel soterrat. La primera fase, que anirà del carrer de Los Castillejos al carrer Badajoz, està previst que s’iniciï durant el primer semestre del 2015. Com en la fase anterior, durant les obres es garantirà la mobilitat de vianants, bicicletes i en transport públic amb itineraris que estaran degudament senyalitzats.

Màxima informació als ciutadans

L’Ajuntament de Barcelona ha fet un esforç per coordinar aquests treballs, minimitzar afectacions i facilitar informació als ciutadans. Hi participen les àrees de Mobilitat, Guàrdia Urbana, Hàbitat Urbà, BIMSA, BSM, TMB i Tram. Durant els primers dies, la Guàrdia Urbana desplegarà sobre el terreny un ampli dispositiu per garantir la fluïdesa del trànsit.

En aquest sentit hi haurà sis informadors al carrer que facilitaran informació als vehicles per assenyalar la nova mobilitat de vehicles.

Més informació: Fase 2 d'obres a la plaça de les Glòries

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries