Coneix el futur umbracle de la plaça de les Glòries!

La pèrgola-umbracle estarà situada a l’illa Central de la banda mar de la plaça de les Glòries i vol esdevenir un centre de reunió ciutadana.

19/08/2014

Imatge virtual de la pèrgola-umbracle

A partir d’aquest mes de setembre començarà la primera fase de la urbanització provisional de la plaça de les Glòries. En concret, les obres s’iniciaran a la banda mar amb l’objectiu de dotar d'usos ciutadans aquest entorn paral·lelament a l'avenç en el projecte Canòpia Urbana definitiu.

Un dels elements destacats d’aquest nou espai serà la pèrgola-umbracle que estarà situada a la part central de la zona banda mar i que forma part de l’illa Centre Mar.

El nou umbracle serà un element efímer que vol oferir, durant les obres de transformació de les Glòries, un element urbà que fomenti l’ús en el marc de l’espai lliure alliberat per les obres de transformació de Glòries al temps que acompanyi els ciutadans en la interpretació i experimentació d’aquest espai en transformació .

Entre altres funcions, l’umbracle serà centre de reunió ciutadana, singularitzarà l’accés a l’estació de metro Les Glòries, oferirà un espai d’ombra i aixopluc amb capacitat d’allotjar activitats, i identificarà un nou epicentre cultural de la ciutat format pels equipaments dels entorns (La Farinera del Clot, Disseny Hub, etc.).

La pèrgola-umbracle serà també un suport informatiu i un reclam actiu d’activitats i esdeveniments que tenen lloc a la ciutat. Així, les lones perimetrals inclouran espais per a la difusió informativa de missatges entorn a l’actualitat cultural dels entorns de Glòries.

L’espai es configura en set mòduls amb elements lleugers suspesos a l’interior, amb lones i tensors. Dels set mòduls, quatre són impermeables, de manera que habiliten l’artefacte els dies de pluja. La resta està especialment dissenyada per garantir ombra fins i tot els dies més desfavorables de radiació solar. En aquest sentit, la il·luminació juga un paper fonamental i la pèrgola projecta llum  tant a la lona blanca exterior com a les lones interiors, emfasitzant així la volumetria del conjunt.

El projecte arquitectònic és obra del despatx Calderon-Folch-Sarsanedas Arquitectes.

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries