El Clot i Camp de l’Arpa ja tenen casal de joves

L’Ajuntament ha creat un nou centre per a joves a la planta baixa del Centre Cultural la Farinera del Clot.

12/08/2014

Casal de joves

Activitats d’oci i coneixement per a adolescents i joves de 12 a 29 anys és el que ofereix el nou Casal de Joves del Clot i Camp de l’Arpa. El procés de gestació d’aquest projecte ha durat gairebé dos anys i ha estat fonamental la tasca conjunta que ha fet l’Ajuntament amb les entitats de joves dels barris que reivindicaven un equipament d’aquesta mena des de feia tres anys. “Conjuntament amb els representants de les entitats juvenils ens vam inventar un casal de joves que no estava previst enlloc, però amb la voluntat l’hem acabat construint a la Farinera del Clot”, ha explicat el regidor de Sant Martí, Eduard Freixedes.

Des del districte s’ha donat resposta a una necessitat dels barris i s’ha complert amb un dels compromisos adquirits pel Govern al Pla d’actuació del districte. El regidor ha apuntat que “per a nosaltres és un pas endavant i, a més, és un bon model de col·laboració del districte amb les entitats dels nostres barris”.

Funcionament autònom

El casal s’ha obert a la planta baixa del Centre Cultural la Farinera i disposa de dues sales polivalents, dos bucs d’assaig musical, magatzems, un espai d’arts plàstiques compartit i el punt d’informació juvenil del barri. El seu funcionament serà autònom gràcies a l’accés independent que s’ha creat en un dels laterals de l’edifici de la Farinera.

La gestió de l’equipament és a càrrec de l’Associació Casal de Joves del Clot i Camp de l’Arpa que s’ha constituït amb aquest objectiu i que la integren representants de diverses entitats del barri. De moment, aquesta entitat nova encara treballa per acabar de configurar una programació continuada d’activitats, però té clar que el seu objectiu principal és “ser un motor dins el barri, on els joves es puguin desenvolupar com a individus, tenir inquietuds i poder-les dur a terme en aquest espai”, afirma un dels responsables del casal, Aimar Galdós. “Trobàvem que ens mancava un casal al barri perquè érem un sector, els joves, que teníem moltes inquietuds i no trobàvem on tenir un punt concret per trobar-nos”, afegeix.

Els horaris de funcionament del casal de joves seran els dimecres, de sis de la tarda a nou del vespre, els divendres i els dissabtes, de sis de la tarda a onze de la nit, i els diumenges, a partir de les sis de la tarda.

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries