Acaben les obres del parc de les Glòries i la Meridiana

02/04/2019

Parc de les Glòries

El 6 d'abril s'acaben les obres de la primera fase del parc de les Glòries i de l'avinguda Meridiana renovada, entre els carrers de la Independència i de Mallorca. Un cop finalitzats els treballs, aquests espais s'obren a la ciutadania.

Aquesta primera part del parc de les Glòries té 20.400 metres quadrats de superfície verda i més de 400 arbres. Es converteix així en un nou pulmó verd de la ciutat i suposa la transformació d’una part de l’espai que antigament estava dedicat per complet al trànsit rodat. Ara aquesta zona queda dominada per la Gran Clariana, una gran esplanada de gespa d’1,1 hectàrees, que permetrà gaudir del verd al bell mig de la ciutat.

El parc de les Glòries és un espai pensat per fomentar la biodiversitat i té peculiaritats que el diferencien d’altres parcs de Barcelona. A més d’aquesta Gran Clariana —que encara romandrà tancada unes setmanes més perquè hi arreli la gespa—, hi ha tres nodes de biodiversitat (espais que reprodueixen els hàbitats d’un bosc mediterrani a petita escala), unespai lúdic amb jocs infantils, una àrea per a gossos, un espai lúdic i esportiu per a joves o la rambla dels Encants, entre altres espais.

Exposició “Mirades del verd”

Coincidint amb el final de les obres, a partir del dia 6 i fins al 14 d’abril, també es podrà veure al nou parc l’exposició “Mirades del verd”, que en els darrers mesos ha visitat diversos espais verds de Barcelona. La mostra itinerant se situarà entre la nova rambla dels Encants i la Diagonal i, el dissabte, de 12.00 a 14.00 hores, hi haurà tallers infantils al voltant. Aquell dia també obrirà a la ciutadania, com cada primer dissabte de mes, de 10.00 a 14.00 hores, el mirador de les Glòries.

Altres entitats se sumen a aquest final d’obres amb activitats per a la ciutadania. És el cas del Museu del Disseny, situat al costat del nou parc, que farà una jornada de portes obertes: de 10.00 a 20.00 hores se’n podran visitar gratuïtament les exposicions permanents.

La nova Meridiana

Tocant al nou parc, aquest 6 d’abril també s’acaben les obres de la Meridiana, que s’ha renovat entre els carrers de la Independència i de Mallorca. S’ha actuat en 43.500 metres quadrats i s’han creat nous espais d’estada per al veïnat, amb voreres més amples, amb més arbres i vegetaciójocs infantils, mobiliari urbà i una il·luminació nova.

L’actuació és especialment destacada en el tram entre els carrers de la Independència i d’Aragó, on es potencia la rambla central, de 16 metres d’amplada. Pel que fa a la circulació de bicicletes, també s’hi ha habilitat un carril bici segregat.

Infórmate

Si quieres más información rellena el siguiente formulario
He leído y acepto el aviso legal de protección de datos

Sigue a Les Glòries