El parc de les Glòries

Barcelona guanya 20.400 metres quadrats de superfície verda

El 6 d’abril de 2019 obria a la ciutadania la primera part del nou parc de les Glòries, amb 20.400 metres quadrats de superfície verda. És el nou pulmó verd de la ciutat, que ocupa part de l’espai que antigament estava dedicat completament al trànsit rodat. Ara, aquesta zona està dominada per la Gran Clariana, una gran esplanada de gespa d’1,1 hectàrees que permetrà gaudir del verd al bell mig de la ciutat.

El parc de les Glòries és un espai pensat per fomentar la biodiversitat, i té certes peculiaritats que el fan diferent d’altres parcs de Barcelona. En aquesta primera fase, els ciutadans poden trobar:

La Gran Clariana: Una hectàrea de gespa que convida a gaudir de la natura i a relaxar-se és un espai polivalent, obert i d’estada per a la ciutadania. Més informació

Els nodes de biodiversitat: Són petits refugis de la natura. Aquests espais reprodueixen els hàbitats d’un bosc mediterrani a petita escala i estan especialment pensats per dotar d’una gran biodiversitat el parc, tant pel que fa a espècies vegetals com animals. En aquest primer àmbit del parc es poden trobar tres nodes de biodiversitat.

Jardins de pluja: El parc està rodejat de parterres i zones amb arbres i arbustos. Entre ells es poden trobar diversos jardins de pluja, amb gramínies, plantes vivaces i arbustives que, a més de donar vistositat al parc, recullen l’aigua de pluja i l’infiltren lentament en el subsòl.

Espai lúdic: És una zona de prop de 1.200 metres quadrats destinada al lleure dels nens i les nenes, amb un gran espai revestit de cautxú que es doblega i s’ondula, que juga amb diverses alçades i amb espais destinats a diverses edats que van dels 0 als 12 anys.

Rambla dels Encants: Una gran rambla per passejar i descansar que recorre el parc seguint el carrer Cartagena entre Consell de Cent i Diagonal.

Àrea per a gossos: El nou parc de les Glòries també compta amb una zona dedicada als gossos, on podran jugar i gaudir d’un espai pensat especialment per a ells.

Espai Joventut: És una zona dedicada als joves, que podran jugar a diversos jocs esportius en una àrea polivalent de grans dimensions.

A més d’aquests àmbits, la primera fase del parc de les Glòries també compta amb una caseta per als jardiners que es fan càrrec de la gestió d’aquesta zona verda, un viver provisional que acull diversos arbres que es plantaran a les properes fases del parc, i dues guinguetes amb servei de bar.

Tot i això, aquesta és la primera fase del parc. Per endavant queda completar el parc amb el tram sud, uns treballs que comencen a principis de 2023.

Parc de les Glòries

Com moure's per Glòries

El parc de les Glòries.

El 6 d’abril de 2019 s’obria a la ciutadania la primera part del parc de les Glòries, amb la Gran Clariana com a protagonista. És el primer tastet del que serà el nou gran pulmó verd de Barcelona.

Transport públic i vianants

Les obres de construcció del nou parc de les Glòries, que afecten el tram central i la banda mar de la plaça, provoca diversos canvis en els itineraris a peu i algunes parades de transport públic. Consulta-les aquí!

ampliar

Vehicles

El segon túnel soterrat, en sentit Llobregat, funciona des del 3 d’abril de 2022. Així, la superfície ha quedat completament lliure de trànsit privat, permetent únicament el pas de vianants, bicicletes i transport públic.

ampliar

Bicicletes

Els canvis en la implantació de les obres, amb l’ocupació del tram central per la urbanització del parc de les Glòries, provoquen alguns canvis dels itineraris per a bicicletes en l’entorn de la plaça de les Glòries.

ampliar

Galeria de videos

Veure tots