Glòries guanya un gran espai ciutadà amb la urbanització de l’entorn de l’edifici del DHUB

08/02/2013

DHUB
Disseny Hub Barcelona

La ciutat guanya un nou espai amb la urbanització de l'entorn de l'edifici del Disseny HUB. Es tracta d'una zona d'uns 27.300 metres quadrats, dividida en tres espais: una zona de llum i color, una gran catifa d'herba i una zona de llacs.

Barcelona guanya un nou espai ciutadà amb la urbanització de l'entorn de l'edifici del Disseny HUB, una zona amb una superfície d'uns 27.300 metres quadrats al districte de Sant Martí, delimitada per la plaça de les Glòries, els carrers d'Àlaba, avinguda Meridiana i Badajoz, i centrat en l'eix del carrer d'Àvila.

Llum i color

Aquest espai tindrà tres zones delimitades, una primera marcada pel grafisme lluminós, localitzada a la coberta de l'estació de metro de Glòries. Es tracta d'una superfície amb paviment de granet que permet que els visitants interactuïn amb l'espai públic a través del soroll, la llum, el color i el moviment. La instal·lació té els LED encastats a terra i sensors que, amb el soroll ambiental, faran que els colors dels llums canviïn. Aquesta zona també tindrà arbres i mobiliari urbà.

Una gran catifa verda

La zona de la coberta serà una gran catifa verda de gespa, amb sis lluernes a més d'un tub transparent que també dóna llum a la zona destinada per a les botigues de l'edifici del DHUB. Al final, amb el carrer de Badajoz, i per salvar la diferència de cota que hi ha amb el vial d'aquest zona de la coberta, s'ha fet una zona de grades.

Zona de llacs

A la tercera àrea d'aquesta zona, la dels llacs, unes làmines d'aigua creen un joc de formes. S'hi ha creatun llac inferior, a tocar de l'edifici del DHUB, que permet l'entrada de llum natural a les dependències del museu de la planta inferior. També hi ha un llac superior que queda travessat per un pont de vidre que fa de porta d'entrada al DHUB des del carrer d'Àvila.

En aquesta zona, entre llacs, es localitzarà un espai previst per a bars i restaurants que s'inaugurarà quan el Museu del Disseny entri en funcionament i, a més a més, hi haurà una zona arbrada amb bancs i aparcaments per a bicicletes.

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries