La Festa Catalana es trasllada a Les Glòries els dies 26 de setembre i 3 d’octubre

El festival de cultura popular Festa Catalana arriba a Les Glòries els dies 26 de setembre i 3 d’octubre després d’haver passat pel Castell de Montjuïc i l’Avinguda de la Catedral.

25/09/2015

Esbart Sant Martí

El festival de cultura popular Festa Catalana arriba a Les Glòries els dies 26 de setembre i 3 d’octubre després d’haver passat pel Castell de Montjuïc i l’Avinguda de la Catedral. Aquest petit festival, que es fa cada dissabte d’estiu en un lloc destacat de la ciutat, cerca difondre entre els turistes les tradicions més genuïnament catalanes i posar en relleu la riquesa de la cultura popular barcelonina. Per això hi participen un bon reguitzell d’entitats de la ciutat com ara agrupacions castelleres, els Falcons de Barcelona, la Moixiganga, colles sardanistes, esbarts, etc. En aquest sentit, la programació d’aquests dos dies en què Les Glòries acollirà la festa és la següent.

 

Dissabte, 26 de setembre, entre les 17 i 19 hores

Els Gegants de Sant Josep de Calassanç, els Tabalers del Clot i l’Esbart de Sant Jordi s’encarregaran d’omplir de color i espectacle el costat del Mercats dels Encants:

  • Els Gegants de Sant Josep de Calassanç són figures dissenyades com a reis medievals i modelades per Domènec Umbert. Es van estrenar el 1982. Des d'aleshores, han participat a totes les festes del Clot i el Camp de l'Arpa, així com a les de la ciutat. Sempre van acompanyats per tres capgrossos: un català i dos macers -aquest darrers formen part del Seguici Popular de Barcelona-.
  • Els Tabalers del Clot acompanyen sempre els paraigües de les carretes dels Diables del Clot, tot oferint uns ritmes molt complerts. Compten amb diferents tipus de tabal que ofereixen un toc ric i necessari per al ball dels diables i la gent sota les espurnes.
  • L’Esbart de Sant Jordi,  fundat l'any 1970, oferirà les seves danses i balls. De fet, l'espectacle de dansa que ofereix el Cos de dansa està basat en danses dels Països Catalans i danses de nova creació, totes elles plenes de bellesa, colors i espectacularitat.

 

Dissabte, 3 d’octubre, entre les 17 i 19 hores

Una setmana després de la primera cita de la Festa Catalana a Glòries, hi haurà una nova mostra de cultura popular amb l’actuació dels Gegants del Clot, els Bastoners del Clot i l’Esbart de Sant Martí.

  • Els Gegants del Clot, que pertanyen a la Secció de Cultura de l’Orfeó Martinenc, la conformen una parella de gegants, en Clotus i na Melis, el gegantó Martí i el Capgròs del Charlie Rivel, i tots els amics i amigues que els vulguin portar.
  • Els Bastoners del Clot van sorgir fa poc més d’un lustre amb la doble intenció d'impulsar la cultura popular catalana dins del barri i fer-ne part al jovent, oferint un espai d'expressió popular més proper als joves del barri del Clot. Destacada és la seva aportació, cada any, a la Festa Major d'Estiu de Barcelona (la Mercè), o a la Trobada Nacional de Catalunya de Ball de Bastons.
  • L’Esbart de Sant Martí treballa al servei de la dansa i la cultura del nostre país i ofereix un espectacle visual de primera línia amb un ampli repertori de danses tradicionals i de creació. Des de la seva fundació (1945) i fins els nostres dies, l’esperit d’aprenentatge ha anat sempre lligat al de conservació de la nostra identitat a través del folklore.

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries