La urbanització provisional de la meitat sud de les Glòries ja està enllestida

Amb l’objectiu de dotar de vida, usos i serveis la plaça de les Glòries, l’espai s’urbanitza de forma provisional. La zona sud, que ja està enllestida, disposa d’una pèrgola, un viver i un punt d’informació que comencen a funcionar el dissabte 13 de desembre.

17/12/2014

Pèrgola

A l’illa central de la banda de mar s’hi ha instal·lat una pèrgola umbracle. Aquesta construcció, que vol esdevenir un centre de reunió ciutadana, ofereix ombra i aixopluc als ciutadans i també s’usarà per a activitats culturals. La pèrgola, que s’il·lumina de manera autosuficient, està formada per set mòduls creats amb lones de colors. A més, té un espai reservat per a projectar-hi informació.

Les lones s’han dissenyat amb la col·laboració de Neil Harbisson. L’artista, que només hi veu en blanc i negre, va dissenyar l’eyeborg, una tecnologia que li permet identificar cada color amb un so i que es pot aplicar a la pèrgola. “En Neil té una aplicació i té la descàrregues, i es poden escoltar els sons que corresponen a cada color de la lona”, ha explicat Pilar Calderón, de l’estudi Calerdón Folch Sarsanedas, que s’han encarregat de l’umbracle.

La urbanització provisional de la zona de mar també inclou un jardí viver provisional destinat a les alzines de l’antic parc de les Glòries. Aquest bosquet, format per més de 200 arbres i que té una extensió de 7.650 metres quadrats, és un nou espai del passeig que hi ha just al costat del Mercat dels Encants. Està obert al públic cada dia des de les 10 del matí i fins al capvespre.

El darrer element que forma l’illa sud de la plaça és el punt d’informació. L’edifici allotja activitats i serveis de la plaça, així com un punt de lloguer de bicicletes i ha estat dissenyat per Peris Toral arquitectes.  “La urbanització d’aquesta zona permet que els ciutadans ja facin ús de l’espai mentre duren les obres, i a més, s’hi poden fer activitats relacionades amb els grans equipaments del voltant”, ha explicat Rosa López, l’arquitecta coordinadora de les obres de les Glòries.

El gener començaran les obres d’urbanització de la part nord de la plaça, que es preveu que durin fins al maig del 2015 i que posen l’accent en els usos esportius i la creació d’espais d’acollida d’activitats ciutadanes.

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries