Més espai verd per al parc de les Glòries

28/02/2022

glories_granvia_1_web

El parc de la Canòpia de la plaça de les Glòries s’estendrà amb un nou passeig verd a la gran via de les Corts Catalanes entre els carrers de Badajoz i de Bilbao. La proposta guanyadora del concurs per urbanitzar l’espai que s’alliberi amb l’obertura del segon túnel de les Glòries permetrà convertir el que fins ara era un mur per al veïnat, amb vuit carrils de trànsit, en un nou espai ciutadà que unirà els barris del Clot, els Provençals del Poblenou i el Parc i la Llacuna del Poblenou i apostarà per la mobilitat sostenible.

Es renovarà un espai de 30.000 metres quadrats, amb el verd com a protagonista i una gran àrea arbrada i zones de joc i d’estada. A la banda on hi ha els edificis d’habitatges hi haurà una vorera i un carril de plataforma única per al pas de bicicletes i els vehicles dels veïns i veïnes i de serveis. A l’altra banda, la del centre comercial, hi haurà un espai per a la circulació en doble sentit dels busos i el tramvia.

Al centre hi haurà un gran passeig d’uns 20 metres d’amplada per fer-hi vida, amb fonts, llocs per seure i mobiliari lúdic, com ara taules de tennis de taula, escacs i jocs infantils. I a les cruïlles de Sèquia Comtal – Llacuna, rambla del Poblenou – Clot i Ciutat de Granada i els accessos al centre comercial es crearan espais amplis que afavoriran el pas i les activitats esportives, entre d’altres usos.

Els materials que s’utilitzaran en la urbanització seran de baix impacte ambiental, s’afavorirà la gestió del cicle de l’aigua i l’enllumenat serà de proximitat i a escala humana, seguint el nou model de carrer de la Superilla Barcelona.

Ara, els autors de la proposta guanyadora, elaborada per la UTE formada per les societats ESTEYCO, SA – TRN TARYET, SA – JPAM Estudio de Arquitectura SLP, començaran a redactar el projecte executiu de manera coordinada amb els equips tècnics municipals. L’objectiu és tenir-lo llest l’abril del 2023 i poder licitar les obres abans del final del mandat. Mentre dura aquest procés es farà una intervenció tàctica a l’espai, fruit d’un procés participatiu, amb zones d’arbrat provisionals, pintura sobre l’asfalt, una zona d’estada amb ombra i mobiliari urbà i elements de joc infantil i esportiu.

Impuls a la transformació de les Glòries

Aquesta urbanització de la Gran Via s’afegirà a altres accions importants que s’iniciaran properament. La setmana del 7 de març començarà la primera fase dels treballs per unir el tramvia per l’avinguda Diagonal, que permetran guanyar una xarxa que connectarà nou municipis de l’àrea metropolitana. D’altra banda, quan s’hagi obert el segon túnel de les Glòries començarà la pacificació de l’entorn de l’Escola Casas per oferir a l’alumnat i les famílies un accés al centre segur i saludable.

El lateral de la Gran Via entre Bilbao i la rambla del Poblenou perdrà un carril i només en tindrà un per a busos, taxis i veïnat. La vorera s’eixamplarà i es guanyarà un carril bici, zones arbrades i una nova parada de bus escolar. A més, es crearà una plaça a l’àrea delimitada pels carrers de Guatemala, Joan de Malta, Monturiol i la Gran Via, que tindrà tres camins de pas interiors i una àrea de jocs infantils.

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari








He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries