Noves afectacions de trànsit per les obres de túnels de Glòries i els nous col·lectors d’aigua

A partir del 21 de juny se sumen noves afectacions de trànsit a la plaça de les Glòries a tenor de les obres de túnels de Glòries i els nous col·lectors d’aigua. Les afectacions impliquen als vehicles que circulin pel lateral de la Gran Via, en sentit Llobregat, i als vehicles que circulin pel lateral de la Gran Via, sentit Besós des de Padilla fins a la plaça de les Glòries.

19/06/2015

Simulació de la boca del túnel al carrer Castillejos

Afectacions a la Gran Via, entre Padilla i plaça de les Glòries, sentit Besós

A partir del 21 de juny el lateral de la Gran Via, sentit sortida de la ciutat, queda tallat entre Padilla i la plaça de les Glòries. Els vehicle procedents d'aquest vial s’incorporen al tronc central de la Gran Via des de Padilla, i tenen gir obligatori a l'alçada del carrer de Los Castillejos. La resta de carrils de circulació del tram central de Gran Via mantenen els carrils habituals sense afectacions.

El carril bici queda interromput des del carrer de Padilla fins a l’avinguda Meridiana. Per facilitar l’enllaç amb els carrils bici existents, se senyalitzen els trajectes alternatius del carrer de Ribes, de l’avinguda Meridiana i de la plaça de les Glòries. La parada d'autobús de les línies 7 i H12 (Pl. Glòries, N.003398.) al costat del Jardí de les Alzines de les Glòries queda anul·lada, i és substituïda per dues noves parades, una per a cada una de les línies, en la zona central de la plaça. La parada d'autobús de Glòries de la línia H12 ubicada davant del Centre Cívic La Farinera es trasllada 50 metres fins a la cantonada de la Gran Via amb el carrer dels Escultors Claperós.

Afectacions a la Gran Via, banda muntanya, sentit Llobregat

A tenor de les obres de construcció del col·lector d’aigües pluvials del carrer dels Escultors Claperós, des de finals de maig els vehicles que circulen en direcció Llobregat pel lateral de la Gran Via, a l'alçada de la plaça de les Glòries, es desvien pel carrer de la Independència. Només poden circular pel lateral de la plaça de les Glòries els autobusos (Línia 7 i H12). El carril bici de la plaça de les Glòries Catalanes, en sentit centre ciutat, queda tallat entre els carrers de la Independència i de Padilla. La parada Gran Via- Los Castillejos per on circulen les línies 7 i H12 de bus queda temporalment substituïda per una nova parada al centre de la plaça de les Glòries.

La nit del 29 al 30 de juny està previst ocupar la vorera muntanya de la Gran Via, entre el carrer de la Independència i el carrer dels Escultors Claperós. S’habilitarà un recorregut pels vianants per la calçada amb proteccions de tipus "new jersey". Aquestes obres comportaran el trasllat d’una parada de bus. Aquests treballs es fan durant l’estiu amb l’objectiu de minimitzar les molèsties a l' IES Salvador Espriu i al carrer dels Escultors Claperós.

Aquestes afectacions en la mobilitat s'originen en el marc de les obres de construcció de les rampes dels túnels de les Glòries i la construcció d'un nou col·lector a la Gran Via (costat mar- Llobregat, entre Padilla i Glòries), i se sumen a les afectacions ja vigents per les obres de desviament del col·lector d’aigües d’Escultors Claperós (banda Besós -muntanya).

Les obres de construcció del nou col·lector del costat mar- Llobregat des del carrer Padilla fins al centre de la plaça de les Glòries donaran pas, a partir de setembre de 2015, a les obres d'execució de les rampes d’accés del nou túnel viari que travessarà la plaça de les Glòries.

L’execució dels túnels viaris de la plaça de les Glòries Catalanes és una obra de gran complexitat tècnica. L’excavació seguirà la traça de la Gran Via i passarà per sota dels quatre túnels existents: la línia L1 del Metro, la línia de Rodalies R1 a Maçanet - Massanes, les línies R3 i R4 a Puigcerdà i Manresa i la línia R2 de l’Estació de França a Sants, a més dels diferents col•lectors d’aigües pluvials del subsòl i d’altres xarxes de serveis subterrànies. L’obra es realitza mantenint en funcionament la densa xarxa de serveis del subsòl i també la viària en superfície, tot i que hi hauran afectacions que s’aniran informant i senyalitzant degudament.

Afectacions a la mobilitat a partir del 30 de maig

Túnels viaris a la Plaça de les Glòries

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries