Queda anul·lada la circulació a la rotonda inferior de Glòries

Des d’aquest dissabte, el trànsit es redirigeix pels carrers de Castillejos, Bolívia, Badajoz i Aragó, en un dispositiu que aprofita la malla de carrers ortogonals de l’Eixample. Aquesta configuració, que uneix la Gran Via, la Diagonal i la Meridiana, facilita l’accés als grans equipaments de la zona.

15/02/2014

Mapa amb la mobilitat als entorns Glòries del 15 al 21 de febrer

La rotonda inferior de la plaça de les Glòries queda des d’aquest dissabte sense cotxes, en la primera fase d’unes obres que permetran l’enderroc de l’anella viària. Només el transport públic hi pot accedir i únicament pel costat muntanya. El dispositiu dissenyat té l’objectiu de reubicar la circulació de manera quadrangular gràcies a una malla de carrers verticals i horitzontals al voltant de la plaça, formada pels carrers de Castillejos, Bolívia, Badajoz i Aragó.

Tal i com ha explicat Carles Chico, cap de departament de Coordinació d’Obres a l’Espai Públic, l’objectiu és “desconcentrar el trànsit d’aquest punt per transformar aquest espai en el que serà un futur parc i una nova àrea de centralitat a la ciutat i això només es pot aconseguir pacificant el trànsit d’aquesta zona i aprofitant l’ortogonalitat de la malla Eixample per poder desviar el trànsit.

Les obres comporten una reducció del volum de trànsit que la zona és capaç d’absorbir. És per això que des de l’Ajuntament s’ha dissenyat un acurat dispositiu per redirigir el trànsit rodat a la resta d’accessos a la ciutat. De fet durant el període d’obres es recomana, en la mesura del possible, evitar circular per la plaça de les Glòries.

Mica en mica, segons Francisco Ruiz, intendent responsable d’obres de la Guàrdia Urbana, s’anirà produint aquest canvi d’hàbits en el ciutadà: “És normal que fins que la gent no comenci a conèixer la nova forma de distribució del trànsit al voltant del que fins ara era una rotonda, és possible que durant un parell de dies hi hagi un cert desconcert”.

Noves restriccions a partir del 22 de febrer

A partir del dia 22 de febrer es restringeix al trànsit rodat al tronc central de la Gran Via. Durant el període d’obres es recomana, en la mesura del possible, evitar que la plaça de les Glòries sigui un punt d’entrada i sortida de la ciutat. Es proposen com a itineraris alternatius la ronda de Dalt (B-20) o la ronda del Litoral (B-10). També es preveu l’accés al centre ciutat per l’avinguda Meridiana i el carrer d’Aragó i la sortida, pel carrer de Consell de Cent i l’avinguda Meridiana.

Alternatives d’entrada a Barcelona

Es proposen com a itineraris alternatius la Ronda de Dalt o la Ronda del Litoral. També es preveu l’accés al centre de la ciutat per l’Avinguda Meridiana i el carrer d’Aragó i la sortida pel carrer del Consell de Cent i l’Avinguda Meridiana.

En cas d’optar per la C-31 per accedir a la ciutat hi ha dues alternatives: o bé desviar-se per Bac de Roda i agafar el carrer d’Aragó, o bé utilitzar Espronceda per arribar al nou eix que s’ha habilitat recentment format pels carrers de Marroc, Tànger i Ali Bei.

Alternatives de sortida de Barcelona

En el cas dels vehicles que surtin de Barcelona per la Gran Via es preveu l’eix Marina i Consell de Cent per tal d’agafar la Meridiana i evitar d’aquesta manera les Glòries. Si es ve de la Meridiana també es pot optar pel carrer de Sancho d’Ávila i de Llacuna, que connecten de nou amb la Gran Via.

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries