Pèrgola-Umbracle

El nou umbracle, projecte dels arquitectes Calderon-Folch-Sarsanedas Arquitectes, està situat a la banda mar del nou espai alliberat després de l’enderroc de l’anella de la plaça de les Glòries, davant del Disseny Hub Barcelona.  Aquest edifici provisional, a l’espera de la configuració definitiva prevista pel projecte Canòpia Urbana, és un espai efímer que vol esdevenir un nou centre de reunió ciutadana, singularitzant l’accés a l’estació de metro Les Glòries, tot oferint un espai d’ombra i aixopluc amb capacitat d’allotjar activitats.

L’espai es configura en set mòduls amb elements lleugers suspesos a l’interior, amb lones i tensors. Dels set mòduls, quatre són impermeables, de manera que habiliten l’artefacte els dies de pluja. La resta està especialment dissenyada per garantir ombra fins i tot els dies més desfavorables de radiació solar. En aquest sentit, la il·luminació juga un paper fonamental i la pèrgola projecta llum tant a la lona blanca exterior com a les lones interiors, emfasitzant així la volumetria del conjunt.

Les lones s’han dissenyat amb la col·laboració de Neil Harbisson. L’artista, que només hi veu en blanc i negre, va dissenyar l’Eyeborg, una tecnologia que el permet identificar cada color amb un so i que es pot aplicar a la pèrgola. A través de l’aplicació Eyeborgapp (http://www.eyeborgapp.com/) es poden escoltar els sons que corresponen a cada color de la lona.

Les lones perimetrals també actuen com a suports informatius i inclouen missatges entorn a l’actualitat cultural dels entorns de Glòries

Més informació: https://ajuntament.barcelona.cat/glories/coneix-el-futur-umbracle-de-la-placa-de-les-glories/

Pèrgola
Adreça:
Pl Glòries Catalanes, 38
:
Sant Martí
Barri:
el Parc i la Llacuna del Poblenou
Població:
Barcelona
Adreça
Pl Glòries Catalanes, 38

Galeria de videos

Veure tots