Estimats graciencs i gracienques,

Entre el 15 i el 21 d'agost, els veïns i les veïnes de la Vila tornarem a viure la nostra estimada Festa Major. La d’enguany no serà una edició qualsevol, perquè ens permetrà recuperar l’enyorada normalitat, després de dos anys de pandèmia.

La Festa Major fa més de dos-cents anys que té un paper central en la identitat de Gràcia i part de la seva essència és el seu caràcter popular. Per això, vull agrair a tots els veïns i veïnes que posen les seves mans, temps i creativitat al servei de la festa, així com a totes les persones que han organitzat les prop de 900 activitats que teniu detallades en el programa.

Aquest 2022 hi haurà 23 carrers guarnits i ens podrem retrobar a les places del barri, que reprendran el seu paper festiu amb els espais de Bailèn i les places del Sol, Diamant, Dones del 36 i Joanic. Al llarg de tota la setmana podrem gaudir d’una festa familiar, sostenible i inclusiva.

Promovem també una festa segura i feminista, lliure d’agressions sexistes, treballant la prevenció i  la inclusió amb el punt lila de la plaça de la Revolució, que oferirà assessorament i suport per fer front a possibles situacions d’abús o agressió masclistes i LGTBI-fòbiques.

De tot cor, us animo que us feu vostres els diferents escenaris de la festa. Compartim la il·lusió dels festers i les festeres per tornar a fer una festa plena i us demanem respecte pels guarnits i pel descans del veïnat.

Espero que tots els graciencs i gracienques gaudim d’uns dies alegres, plens de color i música, i que ens retrobem als carrers i a les places.

Visca la Festa Major de Gràcia!

 

Eloi Badia
Regidor de Gràcia