Com cada any, la Festa Major és aquí! La pandèmia que va alterar les nostres vides segueix. Tanmateix, hem après a adaptar-nos a aquesta situació, amb precaucions i limitacions. I seguim prenent consciència que a la ciutat i als seus barris hi ha centenars de persones imprescindibles i compromeses.

A la Festa Major de Gràcia la pandèmia ha posat de manifest la capacitat d’adaptació, de creativitat, de compromís i de tirar endavant de totes les persones que la fan possible. El resultat és que aquest any la Festa Major torna amb la recuperació de les activitats presencials, garantint les mesures de prevenció i seguretat davant la covid-19. És un pas endavant respecte l’any passat. És un pas que ens porta a una festa en què trobarem a faltar algunes activitats, però imprescindible per tornar a tenir la Festa Major de sempre.

No és gens fàcil organitzar una festa major i, menys com la de Gràcia, enmig d’un panorama canviant i marcat per les restriccions que l’evolució de la pandèmia va marcant a cada moment. Sabem que per a festers i festeres és molt important el guarnit, perquè demostra que al seu darrere el veïnat segueix estant actiu malgrat les circumstàncies. Per això, ara més que mai, vull expressar el meu agraïment a totes les persones que hi han treballat de valent, adaptant-se a cada nova circumstància per fer que la Festa Major de Gràcia arribi a tothom i ens sorprengui un any més.

L’esforç de totes aquestes persones farà possible que la festa pugui lluir un any més i que 21 carrers de la Vila de Gràcia s’omplin de colors i facin activitats; això sí, garantint al màxim les mesures de prevenció i seguretat.

Ara més que mai, ens mereixem gaudir de la nostra Festa Major, una festa que volem que sigui responsable i respectuosa amb la diversitat.

Veïns i veïnes, molt bona Festa Major!

Visca Gràcia!

Eloi Badia Casas

Regidor de Gràcia