Ja tenim aquí la festa major 2019! Els festers i festeres ens sorprendran un any més amb la creativitat dels guarniments de places, carrers i balconades.  Del 15 al 21 d’agost milers de persones sortirem a gaudir dels 24 carrers guarnits i de les places engalanades amb alegria, bon humor i respecte.

La festa és cada cop més inclusiva; enguany el pregó el protagonitzaran la Cristina, la Noèlia, la Xènia i la Paola, l’equip de medallistes olímpiques amb intel·ligència límit de l’ACIDH - Lluïsos de Gràcia. Més sostenible, ja que enguany es farà una prova de recollida selectiva dels guarnits i es consolidarà l’ús del got reutilitzable. Més accessible, perquè per primer cop impulsem un premi que reconeixerà l’espai guarnit més ben adaptat. Més familiar, amb la incorporació d’activitats per a totes les franges d’edat en horari diürn.  Més segura, promovent una festa lliure d’agressions sexistes amb la inclusió d’un punt informatiu i d’atenció a la plaça de la Revolució.

Amb orgull, vull felicitar totes les persones que durant mesos fan possible l’esclat d’art efímer més important de Gràcia i de Barcelona, que situa la nostra festa major entre els esdeveniments més estimats i entranyables del calendari festiu d’arreu.

També vull manifestar el meu agraïment a tothom que fa possible la festa: les colles de cultura, les persones voluntàries, la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra, el personal del Districte i de les diferents àrees de l’Ajuntament i, molt especialment, la Fundació Festa Major de Gràcia.

Us animo de tot cor que us feu vostres els diferents escenaris de la festa. Compartim aquests dies respectant els guarnits, i pensem cada nit també en el descans del veïnat. 

Visca la Festa Major de Gràcia!

 

Eloi Badia Casas

Regidor de Gràcia