Adéu a la Pepita Pardell

12/07/2019 - 10:30

Memòria històrica. Premi d'honor a títol individual dels Premis Vila de Gràcia d'enguany, la Pepita Pardell va destacar per la seva trajectòria en el món de l'animació.

Premi d'honor a títol individual dels Premis Vila de Gràcia d'enguany, la Pepita Pardell va destacar per la seva trajectòria en el món de l'animació.

Pepita Pardell i Terrade va rebre el Premi d’honor a títol individual dels Premis Vila de Gràcia. Aquest premi reconeixia la seva trajectòria en el món de l’animació. la Pepita, al llarg de la seva carrera, va treballar en llargmetratges com “Desperta ferro” i sèries de televisió com “Mofli, el último Koala”. Pardell i Terrade va néixer al barri del Coll. Al llarg de la seva vida, ha estat tota una inspiració per a les noves generacions d’animadors.

El premi el va recollir la seva neboda en representació de la Pepita, que en aquells moments es recuperava d’una caiguda i no li va ser possible assistir-hi. La seva neboda li va lliurar personalment i ens consta que va rebre el premi i el ram de lliris amb moltíssima il·lusió i agraïment.

El 2016 la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya li va atorgar el premi Trajectòria en reconeixement al seu treball.

El 2018 l’Acadèmia del Cinema Català la va nomenar Membre d’Honor i li va atorgar el Premi Gaudí d’Honor.

El 2018 va rebre la Creu de Sant Jordi “per la singularitat del seu treball en el món de l’animació, com a integrant de l’equip que va dur a terme el primer llargmetratge a l’Estat espanyol en aquest camp i la primera pel·lícula de dibuixos animats en color d’Europa”.

Ara, ens ha deixat amb 91 anys, però la seva obra continuarà sempre.