Àgata Albero: "el públic és qui t'acaba premiant venint als tallers"

07/01/2019 - 17:04

L'associació de comerciants del Mercat de l'Estrella va rebre un Premi Comerç com a millor iniciativa col·lectiva pel projecte gastronòmic Tu Fas Food.

L’associació de comerciants del Mercat de l’Estrella va rebre el passat mes de novembre un Premi Comerç com a millor iniciativa col·lectiva pel projecte gastronòmic Tu Fas Food. L’Àgata Albero, coordinadora dels tallers del projecte de cuina, afirma que “el públic és qui t’acaba premiant venint cada vegada que organitzes una activitat com aquesta”. “El vam presentar pensant que era digne de premi per l’èxit que està tenint”, explica l’Agata, i “es tracta d’un reconeixement que es va rebre amb molta il·lusió per part de tota la junta de comerciants”.

Des del Tu Fas Food es duen a terme dos tipus de tallers. En primer lloc els showcookings que són “una demostració de cuina en directe on hi ha tast i els assistens s’enduen les receptes a casa” i els familiars “on pares i fills aprenen junts a fer una recepta”, comenta l’Àgata. Actualment el familiar té molt èxit, “n’hem de fer dos torns i són participatius”, afegeix l’Àgata.

La coordinadora del cicle gastronòmic comenta que tot el que hi ha als cursos ve del mercat, “sempre partim del producte que hi ha al mercat”. A més, en alguns dels tallers, el coneixement prové directament dels paradistes del mercat que parlen del producte amb que ells o elles treballen cada dia.

El projecte Tu Fas Food va néixer l’any 2016, quan el Mercat de l’Estrella, amb ganes de dinamitzar, fidelitzar i atraure nou públic van contactar amb Inspira Gastronomia. En aquell moment “vam proposar utilitzar un espai on vam decidir ubicar-nos. Així doncs vam començar a oferir un cop al mes un servei als clients on podien aprendre sobre la cuina“. L’Àgata resumeix l’objectiu dels cursos amb “relacionar el que es ven al mercat amb la gastronomia i fer més atractiu el fet de venir al mercat“.

Quines seran les novetats que oferiran els tallers Tu Fas Food aquest 2019? L’Àgata ens explica que parlaran de llegums “un món desconegut”, parlar de les possibilitats dels ous i pel que fa als tallers amb nens i nenes es proposen seguir treballant les tradicions, sempre combinant-les amb la gastronomia.