Amunt Persianes, Gràcia

29/03/2023 - 17:25

Comerç. 20 establiments han rebut finançament entre 2019 i 2022 per instal·lar nova activitat econòmica a una planta baixa al Districte, gràcies als ajuts Amunt Persianes - Impulsem el que Fas.

9 establiments han rebut finançament entre 2019 i 2022 per instal·lar nova activitat econòmica a planta baixa al Districte gràcies als ajuts Amunt Persianes - Impulsem el que Fas.

La lluita contra la desertització comercial, el suport a l’empresa i l’emprenedoria a peu de carrer i el foment de barris econòmicament i socialment vius són objectius municipals que comporten un repte en temps d’incertesa econòmica, digitalització i canvi en els hàbits de compra. Gràcies als ajuts Amunt Persianes – Impulsem el que Fas, al districte de Gràcia 9 propostes de comerç, restauració i serveis a peu de carrer, han rebut suport econòmic: 9 projectes que suposen l’obertura de nova activitat econòmica en planta baixa.

El vídeo Amunt Persianes de Gràcia recull un dels projectes beneficiaris. Es tracta d’un forn de pa sense gluten, Gluten Tag! que obra a un antic forn del carrer Torrent de l’olla.

A tot Barcelona, entre 2018 i 2022 s’ha atorgat un total de 126 ajuts a projectes d’obertura de nova activitat econòmica a locals en planta baixa, amb una despesa global de més de dos milions d’euros i una mitjana de 18.000€ per projecte. El vídeo Amunt Persianes Nova Activitat Econòmica Barcelona recull alguns testimonis d’adjudicataris de diferents Districtes de la ciutat.

Impulsem el que Fas és una convocatòria de subvencions de l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa i l’Amunt Persianes és una de les seves modalitats.

A banda d’aquests ajuts, l’Estratègia municipal Amunt Persianes treballa en altres mesure d’activació de locals com la Convocatòria de la Xarxa de Locals Municipals, a preus per sota mercat i altres condicions avantatjoses. Eixample compta amb 2 locals municipals ofertats en aquesta convocatòria. El període de presentació de propostes es va tancar el 24 de febrer i en els mesos vinents tindrà lloc la valoració i adjudicació de projectes. D’altra banda, en les pròximes setmanes Barcelona Activa activarà Intermedia Locals, un servei d’intermediació del lloguer entre privats, per tal d’ajudar a trobar llogaters o llogateres amb projectes econòmics solvents per a locals que porten més de 12 mesos buits.