Campanya de donació de sang a Gràcia

19/07/2019 - 11:01

Salut. Gràcia comptarà amb diverses campanyes especials de donació de sang el mes de juliol: el 23 de juliol, a la pl. Lesseps, i el 24 de juliol a Lluïsos de Gràcia.

Gràcia comptarà amb diverses campanyes especials de donació de sang el mes de juliol: el 23 de juliol, a la pl. Lesseps, i el 24 de juliol a Lluïsos de Gràcia.

Durant l’estiu, les donacions de sang baixen a tot Catalunya al voltant del 30% pel canvi d’hàbits de la ciutadania. És per això que el Banc de Sang ha reforçat les campanyes de donació al juliol i agost per mantenir les reserves en els nivells habituals.

Per garantir que tots els malalts tindran la sang necessària per als tractaments, s’han d’assolir 35.000 donacions durant els mesos de juliol i agost. I també hi ha previstes 500 donacions només de plaquetes, per tal de garantir que es mantenen tots els tractaments que necessiten aquest component sanguini, molt necessari, entre d’altres, pels malalts de càncer.

Avui queden a Catalunya reserves per 7 dies quan el nivell òptim és de 10 dies. 

La campanya d’estiu al Banc de Sang té com a protagonistes els professionals del Banc de Sang. L’Ernest, la Laura i la Lorena, infermers i biòloga, són la imatge del cartell. Tant ells com altres persones de l’equip s’han convertit en la imatge d’uns divertits GIFs animats que serviran per agrair el gest de donants.

Tothom que doni sang a l’estiu podrà fer-se un GIF de la donació per compartir amb els seus contactes.

CAMPANYA A GRÀCIA

  • 23 de juliol (pl. Lesseps), de 10 a 14 i de 17 a 21 h
  • 24 de juliol (Lluïsos de Gràcia), de 10 a 14 i de 17 a 21 h