Comença la campanya de sensibilització de convivència

18/07/2019 - 12:55

Convivència. Les diferents accions s'han fet atenent les peticions del veïnat i incideixen en temes com el soroll, la neteja, el respecte a les àrees de joc infantil...

Les diferents accions s'han fet atenent les peticions del veïnat i incideixen en temes com el soroll, la neteja, el respecte a les àrees de joc infantil...

Aconseguir una bona convivència a les places és cosa de tots i de totes, i d’aquí parteix la nova campanya de sensibilització que enguany porta per títol “A Gràcia és molt fàcil conviure”. La campanya comporta la distribució de cartells per les principals places i carrers de la Vila de Gràcia amb missatges clau que volen incidir en la sensibilització i responsabilitat per millorar dinàmiques i actituds en aquests quatre eixos:

  • El soroll a les nits i el respecte al descans del veïnat
  • La neteja dels carrers,
  • La responsabilitat de la recollida i la neteja dels residus de les mascotes
  • El respecte a les àrees de joc infantil

Aquests missatges s’han escollit tenint en compte les demandes reiterades de la majoria de veïns i veïnes de Gràcia. L’objectiu és apel·lar a la responsabilitat personal i al bon ús col·lectiu de l’espai públic compartit, per millorar dinàmiques de convivència i contribuir a la qualitat de vida del veïnat i del barri.

La campanya tindrà altres accions específiques per sensibilitzar del soroll nocturn i que es faran en col·laboració amb els establiments d’oci i restauració, el comerç i albergs i hostals per tal de cobrir els sectors als quals van adreçats els missatges. Per arribar a aquests públics objectiu, s’han previst diverses accions comunicatives: missatges de sensibilització a través del web i xarxes socials (twitter, instagram i facebook), elaboració i edició de diferents productes, com banderoles, cartelleria, octavetes, posagots i ventalls.

També s’incideix durant la Festa Major, amb missatges contra les agressions sexistes, l’ús dels WC públics, el respecte al guarnit, o el respecte al descans després dels concerts etc..

Altres mesures

La campanya complementa també altres accions que s’estan fent durant tot l’any dins del ‘Pla de Places’. Entre aquestes hi ha el programa ‘Juguem a les places’, les diferents accions urbanístiques i de manteniment en aquests espais, i els dispositius municipals per reduir els nivells de soroll. Podeu veure les accions més detallades en el pdf adjunt.