El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, ja té imatge guanyadora

07/11/2019 - 10:36

Discapacitat. Jordi Santamaria, Alberto Chinchilla, Belen Sanz i Alberto Anda Bataller en col·laboració amb la Fundació Ludàlia guanyen el II Concurs d'idees per la imatge del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb la proposta 'Sumem'.

Jordi Santamaria Griera, Alberto Chinchilla, Belen Sanz Sanvicens i Alberto Anda Bataller en col·laboració amb la Fundació Ludàlia guanyen el II Concurs d'idees per la imatge del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb la proposta 'Sumem'. El 7 de novembre es donarà a conèixer a la biblioteca Jaume Fuster.

La imatge guanyadora transmet individualitat, diversitat i alegria a través del retrat de diversos personatges reals, treballats entre dissenyadors i els mateixos protagonistes. Una gràfica que permetrà englobar totes les activitats que es desenvolupin a la ciutat en motiu del 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, sota el lema ‘Sumem capacitats, sumem diversitats’.

La regidora d’Infància, Joventut, Gent Gran i Diversitat Funcional i presidenta de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, Margarita Marí-Klose ha destacat els “el dret a una vida plena i autònoma en igualtat de condicions, la inclusió i la diversitat”, com a valors del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i de l’Ajuntament de Barcelona.

El segon premi ha estat per l’Estudi creatiu i de disseny de la Fundació Topromi i El Far Cooperatiu, amb la proposta ‘Inevitable’. I l’accèssit l’ha guanyat Josep Escalé Casas, amb la proposta ‘Signa més’. Els membres del Jurat, professionals del disseny gràfic i representants d’entitats socials, han estat els responsables de lliurar els premis.

Durant l’acte s’han pogut conèixer les 28 proposes presentades, així com l’experiència de les persones premiades. El denominador comú de totes elles és l’agraïment per l’oportunitat de difusió de la diversitat i el disseny inclusiu i accessible que els brinda aquest Concurs.

L’acte d’entrega dels Premis, que va tenir lloc a l’Escola Massana el passat 5 d’octubre, ha estat presentat pel periodista Josep Maria Soro, col·laborador de la cooperativa de periodisme inclusiu TEBvist i ha comptat amb la música del projecte Clams, música per a la inclusió.

Presentació a la Biblioteca  Jaume Fuster

El dijous 7 de novembre a les 19 h es realitzarà una xerrada a la Biblioteca Jaume Fuster sobre els cartells guanyadors. Estaran presents els joves de Ludàlia i el dissenyador Albert Anda de la consultora be shared, també de Gràcia. Durant l’acte s’explicarà el procés creatiu i mostrarem un vídeo i presentarem els cartells.”