El pregó de la Festa Major de Gràcia obre l'edició més inclusiva de la festa

15/08/2019 - 18:57

Les quatre pregoneres, dones, esportistes i amb discapacitat intel•lectual van destacar l’esperit i els valors de la festa reivindicant una festa major que inclogui a tothom

Les quatre pregoneres, dones, esportistes i amb discapacitat intel•lectual van destacar l’esperit i els valors de la festa reivindicant una festa major que inclogui a tothom,"Totes les persones som diferents i alhora totes mereixem el respecte per les nostres diferències, siguin aquestes quines siguin"(...) "Esta Festa, será más inclusiva, familiar, sostenible y antimachista que las anteriores y todo gracias al equipo de personas que la crean y la hacen crecer cada vez más fuerte y con objetivos mejores."

 

Gràcia comença les festes amb un pregó coral i entranyable,  on va predominar l’esperit d’equip, la reivindicació de les capacitats per sobre de les discapacitats, de l’esport adaptat,  de la igualtat en l’esport femení, entre d’altres.

La Paola, La Xènia, la Cristina i la Noèlia,  quatre esportistes olímpiques, jugadores de bàsquet, amb discapacitat intel·lectual van  fer la lectura del pregó emocionades, i van saber emocionar i dur-se el reconeixement de tota la plaça.

“Totes les persones som diferents i alhora totes mereixem el respecte per les nostres diferències, siguin aquestes quines siguin. Volem una festa inclusiva i que inclogui a tothom!”. Aquestes van ser les paraules i la reivindicació de la Paola Manjón, una de les quatre pregoneres de la Festa Major de Gràcia 2019.

La Xènia Galtés, va destacar el paper de la dona esportista amb discapacitat i va reivindicar un tracte igualitari i amb les mateixes oportunitats per a la dona en el món de l’esport .

La Cristina Pandis, va posar èmfasi en els principals valors d’aquesta festa 2019 “Esta Festa, será más inclusiva, familiar, sostenible y antimachista que las anteriores y todo gracias al equipo de personas que la crean y la hacen crecer cada vez más fuerte y con objetivos mejores

La Noèlia Bautista,va destacar i relacionar els valor de l’equip i  la Festa “¡Esto es un equipo!
Y así funciona la vida, cada persona tiene su función y las habilidades especiales para ella, y si no las tiene las puede aprender… Todas somos necesarias para una cosa u otra!..Esta Festa, será más inclusiva, familiar, sostenible y antimachista que las anteriores y todo gracias al equipo de personas que la crean y la hacen crecer cada vez más fuerte y con objetivos mejores.”

El pregó va acabar amb un passi simbòlic de la pilota de bàsquet de les pregoneres al públic assistent  i amb el tradicional crit unànime de “Visca Gràcia i visca la Festa Major”

La Festa Major de Gràcia incorpora enguany un nou premi en el concurs de guarniments, el Premi a l’accessibilitat, impulsat pel Districte de Gràcia i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, en col·laboració amb la Fundació Festa Major. El premi al carrer més accessible comptarà amb un jurat especialitzat. A més, la festa inclusiva inclou moltes més activitats adaptades a persones amb discapacitat.

Recordem que aquesta edició 2019,  les Festes de Gràcia compten amb 24 carrers guarnits, tres més que l’any passat, i amb més de 900 activitats programades.

Podeu llegir el pregó íntegre en el document annex.