Els castellers, protagonistes a la Festa Major

12/08/2019 - 12:42

Festa Major. La Diada Castellera es farà el 17 d'agost i el 19 s'entregarà per primera vegada la beca Mike Lane per donar suport a la investigaciói de lesions medul·lars traumàtiques.

La Diada Castellera es farà el 17 d'agost i el 19 s'entregarà per primera vegada la beca Mike Lane per donar suport a la investigaciói de lesions medul·lars traumàtiques.

La Diada Castellera de Festa Major serà el dia 17 a les 19.00 h i hi participaran els Castellers de Vilafranca, la colla Joves Xiquets de Valls, els Xiquets de Reus i els Castellers de la Vila de Gràcia (CVG). Aquest any coincideix en lloc i dia amb un dels principals actes de la festa, el lliurament de premis als carrers guarnits. Per aquest motiu, els premis s’avancen a les 17 h.

A més, el dia 16 al matí els castellers participaran en l’homenatge a Sant Roc, davant la capella del c. Llibertat cantonada Fraternitat, i al vespre faran la baixada del Pilar Caminat des de la pl. Sol fins a la pl. Vila.

Beca Mike Lane

Per primera vegada, els castellers faran entrega de la beca Mike Lane, que vol donar suport a estudis sobre lesions cervicals. Aquesta beca és un homenatge al casteller Mike lane, que la Diada Castellera de Festa Major de 2013 va patir un accident greu i va morir l’any 2017.

Enguany aquesta beca estarà dotada amb un import de 10.000 euros aportats íntegrament pels CVG. Per a properes edicions es crearà una plataforma de cofinançament per tal que altres colles castelleres, entitats, associacions i particulars que ho desitgin puguin contribuir en aquest projecte.

 

L’acte d’entrega de la beca es farà el 19 d’agost, a les 13.00 h, a la seu del Districte de Gràcia.