Estiu al Park Güell

19/06/2019 - 22:18

Aquest estiu hi han programades una sèrie d'activitats al Park Güell i als seus entorns que van des de Cinema, passant als itineraris modernistes o un cicle dedicat exclusivament a la rumba.

Aquest estiu hi han programades una sèrie d'activitats al Park Güell i als seus entorns que van des de Cinema, passant als itineraris modernistes o un cicle dedicat exclusivament a la rumba amb grups de barris de Barcelona com Gràcia, Nou Barris, Hostafrancs o Sant Antoni.

Aquest estiu hi han programades una sèrie d’activitats en forma de cicles temàtics, que van des de un dedicat exclusivament a la rumba catalana, un altre de nits de cinema i finalment un d’itineraris modernistes del Park Güell i els seus entorns.

Aquestes activitats es fan amb la col·laboració de B:SM i són gratuïtes, però els itineraris i les visites requereixen reserva prèvia a través del web del MUHBA: barcelona.cat/museuhistoria/reserves


Barcelona i la rumba

A Barcelona, els gitanos de la ciutat van perpetrar una de les barreges musicals més suggestives, engrescadores i atractives. A mitjans dels anys cinquanta del segle passat van trobar una manera nova d’expressar-se que al llarg d’algunes dècades va anar evolucionant per esdevenir el que avui coneixem com a rumba catalana. Les músiques modernes que els arribaven, el rock-and-roll o els ritmes procedents de Cuba i el Carib, les transformaven en rumbes, i cada comunitat de músics gitanos els donava un aire característic. Avui la rumba dels barris de Sant Antoni, Gràcia, Hostafrancs o Nou Barris encara és deutora de la manera de fer d’aquells pioners i dels seus arguments rítmics i harmònics, que no han deixat mai de posar-se al dia.

21 de juny a les 22 h.
La Nave Bruja (Nou Barris).
Ramón Giménez (veu i guitarra flamenca), DJ Panko (veu, DJ set, bongo i palmas), Xavi Turull (set de percussió i cors) i Sandra (baix).
Amb la colaboración especial de Dolores Giménez (baile, cors i palmas) i Julio Cortés (veu i guitarra flamenca).
Lloc: Jardins d’Àustria, Park Güell (entrada pel carrer d’Olot, s/n).
Entrada gratuïta.

28 de juny a les 22 h.
Sicus & Aires de Rumba (Gràcia).
Ruben Carmona (percussió), David Torras (baix i cors), Ramon del Pichón Giménez (guitarra i cors) i Sicus Carbonell (guitarra i veu principal).
Lloc: Jardins d’Àustria, Park Güell (entrada pel carrer d’Olot, s/n).
Entrada gratuïta.

5 de juliol a les 22 h.
Muchacho & Los Sobrinos (Hostafrancs).
Jack Jean Tarradellas Escoude, Francisco Batista Clota, Samuel García López, Miguel Serviole Giménez i Antonio Reyes Valles.
Lloc: Jardins d’Àustria, Park Güell (entrada pel carrer d’Olot, s/n).
Entrada gratuïta.

12 de juliol a les 22 h.
Johnny Chipen. A Tempo de Rumba (Sant Antoni).
Miliu de la Cera (conga, percusió menor i cors), Mero Maya (baix i cors), Jack Chakataga (bongo, calaix i cors), Ivan Santaeularia (piano i teclat), Lincolin Zeras (guitarra elèctrica i cors) i Johnny Tarradellas (veu i guitarra espanyola).
Lloc: Jardins d’Àustria, Park Güell (entrada pel carrer d’Olot, s/n).
Entrada gratuïta.


Barcelona en moviment. Nits de cinema al Park Güell

Barcelona va ser filmada des de molt aviat i s’hi han desenvolupat multitud d’arguments ficticis que han aconseguit caracteritzar-la i, al mateix temps, han servit com a exemples per a pel·lícules d’altres països. Seguint la línia encetada des del MUHBA sobre les formes d’interpretar la ciutat a través de les imatges en moviment, i més enllà dels films més coneguts que s’han rodat a la capital, proposem un cicle de quatre pel·lícules que ens mostren no només la nostra ciutat en èpoques concretes, sinó també com els films l’han caracteritzat i modificat, i com han contribuït a convertirla en la metròpoli que avui coneixem.

19 i 26 de juliol, i 2 i 9 d’agost, a les 22 h.
Lloc: Jardins d’Àustria, Park Güell (entrada pel carrer d’Olot, s/n).
Entrada gratuïta.
Amb la col·laboració de B:SM.
Vegeu-ne el programa específic a: barcelona.cat/museuhistoria

La ciutat i el Park

16 de juny, de 9 a 11 h.
El Park Güell i Barcelona. Visita i itinerari.
Visita a la Casa del Guarda i itinerari que ressegueix el procés de construcció i formalització del Park Güell i la seva relació amb la ciutat de Barcelona.
Lloc: MUHBA Casa del Guarda del Park Güell, c. Olot, s/n.

29 de juny, 20 de juliol, 3 d’agost i 14 de setembre, de 10 a 13 h.
La primera balconada de Barcelona. El creixement de la ciutat vist des dels Tres Turons.
Itinerari que mostra com els episodis successius de la història de la ciutat han deixat empremta en la primera balconada muntanyosa, la dels Tres Turons, del Carmel a Vallcarca passant pel Park Güell. El recorregut permet gaudir d’una de les millors vistes sobre la ciutat.
Inici: MUHBA Turó de la Rovira. Final: Vallcarca.

3 de juliol, a les 18 h.
Font de Sant Salvador. Indústria, boca, fontada: la socialització de l’aigua.
Xerrada-berenar a la font de Sant Salvador a càrrec de J. M. Contel i Manel Guàrdia, historiadors. Organitza el Taller d’Història de Gràcia.
Trobada: porta del Carmel del Park Güell per anar cap a la font.

10 de juliol, de 18.30 a 21 h, i 8 de setembre, d’11 a 13.30 h.
Jujol i Gaudí. De la Finca Sansalvador al Park Güell.
Un itinerari de la Finca Sansalvador al Park Güell que permet conèixer dos projectes d’habitatge d’inicis del segle xx destinats a la burgesia i realitzats per dos destacats arquitectes del moment, Josep Maria Jujol i Antoni Gaudí, respectivament. Analitzarem l’abast d’ambdues propostes i com es van materialitzar.
Inici: Finca Sansalvador (pg. Mare de Déu del Coll, 79). Final: MUHBA Casa del Guarda del Park Güell.

14 de juliol, de 18.30 a 21 h.
Barcelona 1902: urbanitzar la muntanya pelada.
Itinerari pel Park Güell que explica el procés de construcció i formalització del parc. La ruta envolta el recinte monumental del Park Güell però no hi entra.
Lloc: MUHBA Casa del Guarda del Park Güell, c. Olot, s/n.

28 de juliol, de 18.30 a 21 h.
Gràcia 1900. L’aparador burgès d’un barri obrer.
Itinerari que comença al barri de la Salut, un indret d’esbarjo per a les classes treballadores i un dels territoris escollits per les elits barcelonines per construir-hi la segona residència en el tombant del segle xx, i avança pels carrers de l’antiga vila de Gràcia, on encara avui podem admirar les grans cases de l’època i on trobem traces dels conflictes i les contradiccions característiques de la metròpoli moderna.
Inici: MUHBA Park Güell, porta del Carmel del Park Güell. Final: Jardinets de Gràcia.