Festival i recital poètic a la pl. Dones del 36

25/06/2019 - 17:23

LGTBI. El 28 de juny, coincidint amb el dia internacional per a l'alliberament LGTBI, Lídia Uve i Marta Pérez i Sierra, faran el recital poètic 'Ostatge'.

El 28 de juny, coincidint amb el dia internacional per a l'alliberament LGTBI, Lídia Uve i Marta Pérez i Sierra, faran el recital poètic basat en l'obra 'Ostatge'.

La pl. Dones 36 acollirà el 28 de juny, a les 20 h, les actuacions de Lidia Uve i Marta Pérez i Serra en motiu del dia LGTBI. Es farà un recital poètic musical a partir del llibre “Ostatge”.

L’obra, amb una humana càrrega eròtica, és també una denúncia contra els prejudicis. És la història de dues dones. La Nati, la sensibilitat extrema de la qual li fa viure la relació amb la Merche – la dona enmanillada i duta a la presó- amb una intensitat quasi insuportable.

Lidia Uve és humanista, músic i poeta. Ha cocreat els espectacles poètics i musicals ‘Ostatge’ (amb Marta Pérez i Sierra) i Gàbies (amb Sònia Moll). Actualment combina les actuacions dels diferents espectacles amb la docència musical. Per la seva banda, Marta Pérez i Sierra, és mestra i llicenciada en Filologia catalana. Ha publicat diversos llibres de poesia, contes i microrelats, entre els quals està ‘Ostatge’.

Dia per l’Alliberament LGTBI

El 28 de juny és el Dia per l’Alliberament de lesbianes, Gais, homes i dones Transsexuals i Bisexuals. Es commemoren els fets esdevinguts el 28 de juny de 1969 a Nova York, quan la població LGBT va sortir al carrer arran d’una batuda de la policia al bar gai de Stonewall Inn. La comunitat LGBT va sortir al carrer a mostrar el seu rebuig i es va produir un fort enfrontament, que va acabar amb detencions i ferits greus. La reacció de suport a les persones agredides va ser immediata.