Gràcia amb Algèria

12/11/2019 - 13:35

Cultura. El Centre cívic La Sedeta i El Centre cívic El Coll acullen diversos dels actes de Gràcia amb Algèria dins de la XXVI Setmana Cultural, entre el 23 de novembre i l'1 de desembre.

El Centre cívic La Sedeta i El Centre cívic El Coll acullen diversos dels actes de Gràcia amb Algèria dins de la XXVI Setmana Cultural, entre el 23 de novembre i l'1 de desembre.

Entre els dies 23 de novembre i l’1 de desembre, tindrà lloc la 26a Setmana Cultural del districte de Gràcia. El Districte, conjuntament amb Sodepau i amb la col·laboració d’altres entitats com Gràcia Solidària, La Caníbal, Metges del Món, La Torna i Gràcia barri obert dediquen l’edició d’enguany a Algèria.

Pel·lícules, concerts, debats, diàlegs literaris, teatre, poesia, exposicions i espectacles familiars formen part del programa, repartit entre el CC La Sedeta, el CC El Coll – La Bruguera, l’Espai Jove La Fontana, la Biblioteca Jaume Fuster, la Biblioteca Vila de Gràcia, La Violeta, la llibreria La Caníbal i l’ateneu independentista popular La Torna.

L’objectiu principal de la Setmana Cultural és sensibilitzar a la població de Gràcia i Barcelona sobre la situació actual d’Algèria, donant a conèixer els costums i la forma de vida de la població algeriana present en el nostre territori, afavorint així la seva relació de veïnat i perquè valorin molt positivament la diversitat cultural present en la nostra societat, facilitant la convivència i el respecte mutu entre tots els seus habitants.

Un altre objectiu és sensibilitzar a la població de Barcelona sobre la necessitat d’impulsar accions encaminades a defensar els Drets Humans, la Justícia Global i la Pau a la Mediterrània com a eina bàsica per aconseguir que el Mediterrani torni a ser un pont entre cultures i no un mar de morts.

Les activitats es faran al Centre Cívic La Sedeta, al Centre Cívic El Coll-La Bruguera, a l’Espai Jove La Fontana, a la Biblioteca Jaume Fuster, a la Lliberaria La Caníbal i a l’Ateneu Llibertari de Gràcia.

Aquestes són algunes de les activitats que es faran a La Sedeta:

Divendres 29 de novembre, 21 h. Orpheus XXI. Músiques per a la vida i la dignitat

Cicle Veus de la Mediterrània i Barcelona Districte Cultural.

La música com a crit, com a bandera, com a salvaguarda contra la desraó de la raó. Música que no es pot oblidar ni perdre, que s’ha de mantenir tan viva com els records.

Dissabte 30 de novembre, 18.30 h. Sense Cinema (Bla cinema)

Lamine Ammar-Khodja -Algèria/França-82 min-2014-VOSC

La pel·lícula dibuixa un retrat vívid de la ciutat i ofereix un reflex en filigrana sobre el lloc del cinema a Algèria.

20.15 h “AHIHA Poesia d’amor i de revolta”, espectacle poètic a càrrec de Kaissa Oulda, filòloga, periodista i activista feminista i del poble amazic, amb l’acompanyament del músic algerià Massinissa Aït-Ahmed (baix i percussió).

Diumenge 1 de desembre, 12 h. Contes beduïns, a càrrec de la Cia Bufanúvols.

El protagonista de la nostra història és un jove beduí que deixa la seva esposa i la seva haima per anar-se’n a treballar lluny. Després de tres anys de feina, el seu amo li paga amb un camell per any treballat. Però abans de tornar cap a casa el jove beduí li demana tres consells al seu amo, i ell els hi dóna a canvi d’un camell per consell.

Totes les activitats són gratuïtes. Per a més informació, consulteu el programa específic.

Consulteu el programa complet (PDF) per a més informació.