Gràcia obre la seva arquitectura al públic

20/10/2021 - 10:22

Arquitectura. Diversos edificis del districte s'obren al públic el 23 i 24 d'octubre coincidint amb el festival d'arquitectura 48 h Open House

El 23 i 24 d'octubre es celebra el Festival d'Arquitectura 48 h Open House. A Gràcia, s'obriran al públic diversos edificis que es podran visitar durant tot el cap de setmana per conèixer la seva arquitectura.

     

Es podran visitar diversos edificis i espais de Gràcia: la casa de la Vila, l’Ateneu de Fabricació de Gràcia, Casa Francesc Cama, Casa Seat, Centre Artesà Tradicionàrius, Intervenció artística al carrer de Santa Rosa, Habitatge-estudi-Mas-aquí, Itinerari Literari Mercè Rodoreda, Itinerari Lliure el Pla de Gràcia, On-A Headquarters, Antics Tallers Manyach, La Falsa Capella Gaudí – Parròquia Sant Joan Baptista de Gràcia.

És una oportunitat única per gaudir d’experiències relacionades amb el patrimoni de la ciutat (des de les ruïnes romanes fins a la ciutat contemporània, passant per edificis representatius del gòtic català, el neoclassicisme, el modernisme, el moviment modern…).

Al mateix temps, s’ofereixen itineraris temàtics que expliquen les transformacions de la ciutat i, gràcies a la participació dels arquitectes autors, es propicia un diàleg entre la ciutadania i els professionals de l’arquitectura.

Els arquitectes que han dissenyat l’obra, els usuaris, o els encarregats de la planificació d’una zona de la ciutat són els mediadors que ajuden a entendre als visitants què és l’arquitectura, suggerint-los itineraris, i proposant-los activitats i conferències completament gratuïtes.

El 48h Open House Barcelona forma part de la xarxa Open House family.