Concentració de rebuig contra les agressions sexuals

22/08/2019 - 19:08

Feminismes i dones. Gràcia es concentra per rebutjar les agressions sexuals patides per tres dones durant la Festa Major

Concentració a la Plaça de la Vila i lectura del manifest per condemnar les agressions sexuals patides per tres dones durant Festa Major de Gràcia i que estan sent investigades pels Mossos d'esquadra.

En el marc de la concentració representants de la Taula de treball sobre el Protocol per a l’abordatge de les agressions masclistes a la Festa Major han fet lectura d’un tercer manifest  per tornar a mostrar el rebuig contra les agressions  sexuals patides per tres dones durant  la Festa de Gràcia. Els passat dia 20 s’havia fet lectura d’un primer manifest davant el coneixement de l’agressió sexual a una jove que tornava de les festes de Gràcia. La nit del 21 es va fer lectura d’un segon manifest i es va convocar a la concentració del dia 22 com a mostra de rebuig al tenir coneixement d’una segona agressió.

La taula de treball està integrada per les entitats següents: el Circuit Barcelona contra la Violència Masclista, el Centre Jove d’Atenció a la Sexualitat (CJAS), l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears (APFCIB), l’Assemblea Feministes de Gràcia, el Districte de Gràcia i la Fundació Festa Major.

El tex posa l’èmfasi en la tolerància zero a qualsevol comportament que limiti les dones en la manera de gaudir de les festes lliurement, alhora que condemna aquest tipus d’actituds i conductes, que s’escuden en l’alcohol i la festa.

El manifest posa en relleu la feina conjunta de les entitats que formen part del protocol i presenta les dades de la feina que fan els punts liles i les parelles itinerants en el marc de la Festa.

A la concentració  s’han sumat entitats de Gràcia, representants de les places i els carrers guarnits, veïns i veïnes i representants de l’Ajuntament i del Districte, tant del Govern com d’altres grups polítics.