Gràcia rebutja les agressions sexuals

20/08/2019 - 21:23

Feminismes i dones. S’activa el protocol per a l’abordatge de les agressions masclistes a la festa major a causa de l’agressió sexual patida per una veïna de la ciutat quan tornava de les festes.

S’activa el protocol per a l’abordatge de les agressions masclistes a la festa major a causa de l’agressió sexual patida per una veïna de la ciutat quan tornava de les festes. La taula de treball del protocol ha convocat una concentració i una manifestació que han començat amb la lectura d’un manifest conjunt a la plaça de la Vila.

La taula de treball està integrada per les entitats següents: el Circuit Barcelona contra la Violència Masclista, el Centre Jove d’Atenció a la Sexualitat (CJAS), l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears (APFCIB), l’Assemblea Feministes de Gràcia, el Districte de Gràcia i la Fundació Festa Major.

A més d’activar el protocol, la taula ha consensuat un manifest conjunt que han llegit les representants de totes les entitats de la taula a la plaça de la Vila per mostrar el rebuig a l’agressió sexual patida per una veïna de la ciutat quan tornava de les festes, que el cos de Mossos d’Esquadra està investigant.

El text posa l’èmfasi en la tolerància zero a qualsevol comportament que limiti les dones en la manera de gaudir de les festes lliurement, alhora que condemna aquest tipus d’actituds i conductes, que s’escuden en l’alcohol i la festa.

El manifest posa en relleu la feina conjunta de les entitats que formen part del protocol i presenta les dades de la feina que fan els punts liles i les parelles itinerants. Podeu llegir el text íntegre aquí.

A la lectura del manifest s’han sumat entitats de Gràcia, representants de les places i els carrers guarnits, veïns i veïnes i representants de l’Ajuntament i del Districte, tant del Govern com d’altres grups polítics.