Ja és aquí el llibre-joc del Bestiari de Barcelona

24/04/2022 - 17:10

Surt al carrer el Retallable del Bestiari de Barcelona, amb 32 bèsties de la ciutat per pintar i les bèsties del Seguici Popular en 3D.

Amb l’arribada de Sant Jordi, l’Ajuntament de Barcelona treu al carrer el nou llibre-joc del Bestiari de Barcelona, una publicació dirigida al públic familiar. La proposta neix arran de la idea que va sorgir dels Gegants de la Ciutat per celebrar el Corpus 2020 i és la continuació del Retallable dels Gegants i Gegantes de Barcelona, que es va presentar per Santa Eulàlia de l’any 2021.

De fet, els dibuixos de la nova publicació també són de la il·lustradora Laia Berloso. Com en l’anterior publicació, el format ha estat ideat per les dissenyadores de La Japonesa i els textos són de Nico Alonso.

El nou projecte pretén promoure la història, anècdotes i curiositats de les bèsties barcelonines en un format amè i didàctic,

amb un seguit d’elements que la fan única. Per començar, el retallable es presenta dins d’una carpeta on hi apareixen dibuixades moltes de les figures que formen part del joc. A més, la carpeta serveix per poder-hi endreçar totes les peces: figures, vestits, barrets, complements…

La carpeta conté un punt de llibre de l’Àliga de Barcelonaun bloc amb totes les bèsties preparades per pintar i un llibre amb la història i curiositats de totes les figures. A més, a diferència del retallable dels gegants, incorpora les bèsties del Seguici Popular de Barcelona en un format troquelat per poder-les muntar i jugar. Els diversos elements s’han treballat amb papers de diferent gramatge per poder assegurar la qualitat dels materials i que puguin complir la funció de jugar-hi, obtenint un producte final de gran qualitat.

En total, el Llibre inclou 32 bèsties de tota la ciutat, distribuïdes per barris i districtes. Hi apareixen: Àliga de Barcelona / Lleó de Barcelona / Mulassa de Barcelona / Bou de Barcelona / Drac de Ciutat Vella / Víbria de Barcelona / Tarasca de Barcelona / Cavallets Cotoners de Barcelona / Dofí del Casc Antic / Drac Farfolla de la Sagrada Família / Porca de Sant Antoni / Gat Sirius del Poble-sec / Mussol Xot de Sants / Boc Aegis de Can Rosés / Drac Guardià de les Corts / Drac de Sarrià / Drac Gaudiamus del Coll / Àliga de Gràcia / Atzeries de Gràcia / Drac de Gràcia / Mosquit Tigre de Can Baró / Drac Capallà d’Horta – el Carmel / Dragona Meri de la Guineueta / Drac Baró de Nou Barris / Gata Bímbia de la Trinitat Nova / Drac Muntanàs del Bon Pastor / Sagresaure de la Sagrera / Ca Cèrber Bretolàs de Sant Andreu / Follet Nébula de la Trinitat Vella / Tolc del Clot / Fènix del Poblenou / Espiadimonis de Sant Martí.

La presentació formal del Llibre es farà per Corpus però se’n farà una petita presentació en el marc del festival de literatura infantil Món Llibre. Serà el diumenge 3 d’abril a les 18.15 h a la plaça de Joan Coromines, amb la presència de l’autor dels textos i un taller infantil per muntar les figures del nou volum.

El Llibre-joc del Bestiari de Barcelona estarà disponible properament a les llibreries de la ciutat, a la llibreria municipal de la Sala Ciutat i altres centres especialitzats, com la Casa dels Entremesos, a un preu de 15 €.