En marxa la campanya "Juguem a les places 2019" amb un munt de propostes!

06/06/2019 - 21:05

Lleure. Estiu familiar a les Places de la Virreina, Sol i Diamant amb els dimecres de circ, els dijous artístics i els divendres de Jocs populars, més els tallers de castells, els quiosc de jocs...Juguem-hi!

En marxa la campanya "Juguem a les Places" amb diferents propostes familiars per a infants i joves. Els Dimecres circ a la Pl. Virreina, els dijous intervencions artístiques a la Pl. del Sol i els divendres jocs populars a la Pl. del Diamant. També trobareu tallers de castells, de sembra o d'escacs a proposta de les entitats a diferents places..., i jornades especials de Jocs a la Pl. del Diamant. No oblideu que cada tarda a la Pl. del Sol teniu el Quiosc de Jocs, que allarga temporada fins a l'octubre. Una àmplia oferta d'activitat lúdica per a les famílies, per fer barri i millorar la convivència a les places de la Vila de Gràcia.

Juguem a les Places és una campanya que proposa activitats de joc a les places per promoure l’activitat familiar, veïnal, i la convivència.

Enguany, avançada i amb més propostes que mai, durant els mesos de maig, juny, juliol i setembre, de les 17.30 a les 20.30 h:

  • A la plaça del Sol hi trobareu, de dilluns a divendres, el Quiosc de Jocs que va començar l’1 d’abril i allarga la temporada fins al 31 d’octubre, un bagul que conté jocs populars i psicomotrius com xapes, baldufes, cordes, malabars… que podreu demanar als responsables per jugar-hi. A més a més, els dijous la plaça del Sol, a partir del 27 de juny, es convertirà també en un laboratori creatiu on s’hi faran tallers com un mural sense pinzell o de peus a la galleda, un scrabble col·lectiu, la mandala gegant, o es crearan vestuaris amb siluetes de cartró… Consulteu aquí el programa d’intervencions artístiques de la plaça del Sol.
  • Tardes de circ els dimecres  a la plaça de la Virreina, amb tallers d’iniciació al món del circ, on podeu practicar els malabars, l’equilibri o el monocicle amb professionals del sector.
  • Tardes de Joc els divendres a la plaça del Diamant on trobareu futbol botons, jocs de taula per a tota la família o la ludoteca infantil. A més d’un calendari de Jornades especials: amb jocs d’aigua, construcció de castells, futbol escuma, mecano…

Grans, petits i petites podreu gaudir de les places del barri com a lloc de trobada on aprendre a valorar i a millorar l’ús de l’espai públic. Els infants descobriran els jocs tradicionals i actuals, podran compartir tallers creatius amb la família o participar en l’elaboració d’un mural pictòric tot aprenent els valors del joc compartit i el respecte. Consulteu aquí el programa d’activitats de la campanya “Juguem a les places 2019”.

A més a més “La plaça la fem des del barri” són les propostes de diferents  entitats que s’han sumat al “Juguem a les Places, així els Castellers de la Vila de Gràcia ens ofereixen tallers de castells a la Plaça de la Vila de gràcia, i la Plaça del Sol acollirà un campionat infantil d’escacs  o una sembra de natura familiar.

També  continua la campanya de pilotes d’escuma que consisteix a facilitar pilotes d’escuma als nens i nenes que juguen a pilota per tal de no fer mal a ningú ni fer malbé els aparadors dels comerços o les portes dels habitatges. Les pilotes les presten els comerços de cada plaça que col·laboren amb la campanya (els reconeixereu per l’adhesiu que tenen a l’entrada) . Us deixaran la pilota d’escuma a canvi de la vostra de pilotat de cuir, que podreu bescanviar quan s’acabi el joc. Trobareu pilotes d’escuma a les places del Diamant, Sol, de la  Revolució, la Vila de Gràcia i  Plaça John Lennon i aquest any també la Plaça de les dones del 36.

Aquesta campanya forma part del Pla de Places de la Vila  que ha estat finançada amb part dels ingressos generats per la taxa turística, que també anirà destinada a reforçar els diferents dispositius: manteniment, Guàrdia Urbana,   neteja de l’espai públic, o la campanya de sensibilització que es fan més necessaris durant els mesos d’estiu.