L’alcaldia es desplaça als districtes

21/11/2019 - 09:23

Alcaldia. La comissió de govern es fa aquesta setmana a Gràcia.

La Comissió de Govern, un dels principals òrgans decisoris del govern de la ciutat, se celebrarà aquest mandat d’una manera estable a tots els districtes de la ciutat. La iniciativa, concebuda per traslladar als barris tant l’activitat institucional com la quotidiana i conèixer de primera mà la realitat de cadascun dels 73 barris de la ciutat, es fa aquesta setmana a Gràcia.

Es respon així a una de les demandes expressades per veïnes i veïns durant l’activitat de l’alcaldessa als barris: facilitar canals per apropar l’activitat institucional que du a terme l’alcaldia a Sant Jaume.

Amb aquesta experiència pilot s’amplia, a més, l’aposta d’una administració de proximitat, que es va començar a forjar amb les “Trobades amb l’alcaldessa”, una iniciativa que es va posar en marxa durant el mandat passat i en què van participar centenars de veïns i veïnes, que hi van poder aportar idees i propostes per millorar el seu entorn.

La prova pilot es va fer al Districte de Sant Andreu el 3 d’octubre, i la iniciativa s’està fent ara a tots els districtes de la ciutat de manera estable.

Què és la Comissió de Govern?

La Comissió de Govern la presideix l’alcaldessa, es reuneix cada dijous i està integrada pel conjunt de tinents i tinentes d’alcaldia i regidors i regidores del Govern.

Entre les seves atribucions hi ha la d’exercir la iniciativa del Govern municipal mitjançant l’aprovació dels projectes del Reglament orgànic, les ordenances, el pressupost i el Pla d’actuació municipal i proposar-ne l’aprovació als òrgans competents.