Les propostes de cultura popular guanyadores de les Beques Barcelona Crea 2021

03/07/2022 - 16:24

Ja s'han donat a conèixer les 8 propostes becades en l'àmbit de les cultures populars a les Beques Barcelona Crea 2021.

A cavall entre el 2021 i el 2022, l’Ajuntament de Barcelona va convocar les Beques Barcelona Crea (BB_C), 170 ajudes amb una dotació cadascuna de 6.000 €. Els ajuts els va convocar l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) per a donar suport a la creació i contribuir a mantenir l’impuls cultural i científic de la ciutat. Les Beques van néixer l’any 2020 amb caràcter d’excepcionalitat, amb la finalitat d’ajudar a pal·liar els efectes de la crisi de la covid-19 i promoure iniciatives que contribuïssin a mantenir el dinamisme i lideratge cultural, educatiu i científic de Barcelona. A partir de l’èxit de la convocatòria, des de l’ICUB s’ha decidit convertir aquesta iniciativa en una convocatòria ordinària. Les BB_C entren a formar part dels programes estables de l’Ajuntament de Barcelona de suport al teixit cultural i la creació com En Residència o Barcelona Producció de La Capella.

Aquest 2021, les BB_C estan destinades a donar suport als processos previs a la producció que acompanyen a la creació de propostes artístiques (conceptualització, gestació, investigació, experimentació, documentació…) en 8 modalitats diferents: creació en arts escèniques, creació en arts visuals, creació musical, creació audiovisual, cultures populars, creació literària i traducció, creació de guions audiovisuals i creació en art i ciència.

L’àmbit de Cultures Populars va dirigit a donar suport a propostes de creació artística en l’àmbit de les cultures populars que conviuen a Barcelona o a la seva àrea metropolitana. Aquestes propostes han de promoure la difusió del patrimoni immaterial i generar interrelació entre els diversos àmbits de les cultures populars en el món associatiu.

Els 8 ajuts de 6.000 € en aquesta modalitat han estat atorgats a:

  • Esbart Ciutat Comtal. En 5D
  • P.V.R. Festes360
  • La Satànica de Sant Andreu. Posem música als Tres Tombs Infernals.
  • Comissió de Festes del carrer de la Llibertat. Compartim la cultura dels guarnits al carrer.
  • Fundació Festa Major de Gràcia. Tres dones. Tres estels. Tres continents.
  • M.S.T. El Cant de la Sibil·la a la Basílica del Pi: ahir i avui.
  • R.B.G. Iconografia de la dansa tradicional de nova creació: una proposta de treball.
  • Esbart Maragall. Recercant. Procés creatiu d’una nova proposta escènica de l’Esbart Maragall.

Trobareu tota la informació de les Beques aquí.