Et convidem al lliurament dels Premis Vila de Gràcia 2022

25/04/2023 - 16:55

L’acte tindrà lloc a la Biblioteca Jaume Fuster el dijous 27 d’abril a les 18.30 hores.

El Districte de Gràcia atorga els Premis Vila de Gràcia per destacar les aportacions de persones i entitats a la societat gracienca al llarg de l’any anterior. L’acte de lliurament dels guardons del 2022 es durà a terme el proper dijous 27 d’abril a les 18.30 a la Biblioteca Jaume Fuster.

L’entrada serà lliure fins a omplir l’aforament. Es prega al públic assistent que, com a molt tard, hi arribi un quart d’hora abans del començament de l’acte.

Les categories dels premis són les següents:

  • Premi d’honor individual, a alguna persona del districte que s’hagi distingit per la seva aportació especial de caire cultural, social, cívic, científic o tècnic.
  • Premi d’honor col·lectiu, per a entitats, grups, associacions, empreses, etcètera, del districte que s’hagin distingit per la seva aportació especial de caire cultural, social, cívic, científic o tècnic.
  • Premi a la defensa del medi ambient, per a la millor acció en defensa de la sostenibilitat i el medi ambient al districte.
  • Premi a la iniciativa pedagògica, d’educació reglada o no reglada, que hagi estat desenvolupada per algun centre escolar, entitat, col·lectiu o persona del districte.
  • Premi a la defensa dels valors cívics, de l’entorn ciutadà i dels drets civils.
  • Premi a l’establiment o projecte comercial que s’hagi distingit per la seva acció modernitzadora i l’adaptació als nous temps, mantenint, alhora, l’esperit del comerç tradicional del barri.
  • Premi a la defensa del català i les llibertats de Catalunya.
  • Premi a la recerca o divulgació històrica que contribueixi a la recuperació de la memòria col·lectiva dels territoris que componen l’actual districte de Gràcia. En el cas que el premi correspongui a un treball de recerca, el Districte de Gràcia se’n reserva el dret de publicació.
  • Premi a la comunicació per a les persones, projectes o mitjans que s’hagin distingit per la seva tasca de difusió de la vida i activitats del districte de Gràcia, en qualsevol suport escrit, telemàtic o audiovisual.

El jurat dels guardons està format per representants institucionals i d’altres àmbits com la cultura, el comerç, el medi ambient, el món escolar, etc.

Les persones i entitats premiades en l’edició d’enguany rebran un nou guardó, una lletra ge majúscula tallada en fusta i realitzada en col·laboració entre diferents entitats i artesans de Gràcia.