A causa d'una incidència tècnica és possible que en alguns serveis es produeixin talls puntuals.

Disculpeu les molèsties que aquesta incidència us pugui ocasionar.

Més espai lliure de trànsit a l’entorn de les escoles Montseny i La Farigola de Vallcarca

12/05/2022 - 12:56

Unes obres delimitaran zones per als vianants als accessos dels dos centres, que disposaran així d’espais més segurs i amb menys contaminació.

Unes obres delimitaran zones per als vianants als accessos dels dos centres, que disposaran així d’espais més segurs i amb menys contaminació.

El Districte de Gràciala  realitzarà durant els propers mesos unes obres per alliberar espai per als vianants a l’entorn de dos centres educatius situats al barri de Vallcarca i els Penitents, les escoles Montseny i La Farigola de Vallcarca. L’objectiu de les actuacions és fer els espais que envolten els centres més segurs i saludables per als infants i les famílies.

La reforma a l’entorn de l’Escola Montseny (situada al carrer del Torrent del Remei, 2-10) es posarà en marxa al mes d’octubre i està emmarcada en el programa ‘Protegim les Escoles’. El principal canvi serà l’ampliació de la vorera, que disposarà d’àrees d’estada i jardineres. Per tal d’encabir aquests nous elements, la vorera s’allargarà cap a un espai que avui dia està ocupat per contenidors, a tocar del carrer de la Farigola.

A més d’això, quedarà elevat el pas de vianants situat a la cruïlla entre els carrers del Torrent del Remei, Farigola i Sant Eudald. Finalment, hi haurà un nou pas de vianants al carrer de la Farigola.

L’altra actuació permetrà avançar en la millora de l’eix Torrent del Remei-Farigola, que connecta les escoles La Farigola de Vallcarca i Montseny i una àrea de joc infantils. Les obres es realitzaran al carrer de la Farigola, entre els carrers de Sant Eudald i Móra d’Ebre, i es duran a terme al llarg de l’estiu. El seu objectiu és alliberar la zona d’aparcament que existeix a la vorera muntanya per crear un espai exclusiu per a vianants a la vorera mar, que estarà protegit de la circulació dels vehicles amb una tanca.

En ambdós casos el servei d’autobús es mantindrà en les mateixes condicions que té en l’actualitat.

Protegim les escoles

Durant l’any 2022, en el marc del programa Protegim les escoles, es duran a terme intervencions a tres centres més del districte de Gràcia: l’Institut La Sedeta (situat al carrer de la Indústria 67-73), l’Escola La Sedeta (al carrer de la Indústria, 67) i el Centre Educatiu Claret (a Sant Antoni Maria Claret, 49).