Lliurament dels Premis Vila de Gràcia 2019

16/03/2021 - 14:33

Premis. El Districte de Gràcia lliurarà els Premis Vila de Gràcia 2019 el 23 de març a les 18.30 h al Centre Artesà Tradicionàrius. L'acte es podrà seguir per streaming.

El Districte de Gràcia lliurarà els Premis Vila de Gràcia 2019 el 23 de març a les 18.30 h al Centre Artesà Tradicionàrius. L'acte es podrà seguir per streaming.

Els XXV Premis Vila de Gràcia no es van poder lliurar l’any passat degut a la situació de confinament provocada per la pandèmia. Els del 2019 es lliuraran el proper 23 de març al Centre Artesà Tradicionàrius en un acte que complirà amb totes les mesures de seguretat que marca el Procicat.

L’acte es podrà seguir en streaming a través del canal youtube del CAT Tradicionàrius.

Els premis que s’han atorgat, després de la valoració del jurat el passat mes de febrer, són els següents:

1. Premi d’Honor de Gràcia a títol individual, a Jose Maria Raya, director de serveis a les Persones i al Territori entre els anys 1993 i 2019.
2. Premi d’Honor de Gràcia a títol col·lectiu, per al Centre Moral i Instructiu pel seu 150 aniversari.
3. Premi a la millor acció en defensa de la sostenibilitat i el medi ambient, per a les entitats ACIDH i ATRA, que gestionen l’hort urbà de La Fontana.
4. Premi a la millor iniciativa pedagògica i d’educació reglada i no reglada, per a Àlex Vidal, del Club de Lectura de gènere fantàstic i ciència ficció.
5. Premi a la millor tasca o acció en defensa dels valors cívics, per a les AFAS, que des de les comissions de feminisme treballen la incorporació dels valors d’igualtat i perspectiva de gènere a les escoles.
6. Premi a un establiment o projecte comercial,  a l’Associació de Comerciants Coll Amunt, per ser un motor de dinamització comunitària i participació social.
7. Premi a la millor iniciativa o acció en defensa de les llibertats nacionals de Catalunya o a la divulgació o promoció de la llengua catalana, al projecte ‘Mujeres migrantes’ d’aprenentatge en català.
8. Premi a la millor tasca de recerca o divulgació històrica en defensa de la recuperació de la memòria col·lectiva dels territoris que componen l’actual districte de Gràcia, a Sonsoles Santís, per la seva coordinació i direcció en la recreació de la Revolta de les Quintes de 1870 i la coordinació i impuls del llibre ‘Contem la Revolta’.
9. Premi a la millor actuació comunicativa o de difusió de l’actualitat dels territoris que componen l’actual districte de Gràcia per al programa ‘Gracienques’, ‘Comunicadores amb Gràcia’ i ‘Comunicadores del Coll’. de Ràdio Gràcia.

El jurat està format per representants institucionals i d’altres sectors com la cultura, el medi ambient, el món escolar, etc.

Aquí podeu consultar les bases completes de la convocatòria.