Primera sessió informativa a Gràcia sobre la Zona de Baixes Emissions

19/11/2019 - 13:01

Sostenibilitat. En el marc del Consell d'Emergència Climàtica de Gràcia, la Biblioteca Jaume Fuster acull una sessió adreçada al veïnat el proper 25 de novembre, a les 18 h. No hi faltis!

En el marc del Consell d'Emergència Climàtica de Gràcia, la Biblioteca Jaume Fuster acull una sessió adreçada al veïnat el proper 25 de novembre, a les 18 h. No hi faltis!

L’1 de gener de 2020 entrarà en vigor la zona de baixes emissions (ZBE) permanent. Aquesta mesura limitarà la circulació dels vehicles més contaminants, reduirà un 15% les emissions de NO2 i millorarà la qualitat de l’aire.

És una àrea protegida de més de 95 quilòmetres quadrats en la qual es prohibeix la circulació dels vehicles més contaminants els dies feiners, de 7.00 a 20.00 hores.

Inclou tota la ciutat de Barcelona i una part o la totalitat dels municipis de l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Sant Adrià de Besòs. Queden fora de la ZBE les rondes, el barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes i la Zona Franca.

Les restriccions afectaran tots els vehicles que no tinguin el distintiu ambiental de la DGT, que certifica que són aptes per circular-hi. Hi haurà, però, diferents moratòries i excepcions que cal conèixer.

Amb l’entrada en vigor de la zona de baixes emissions permanent es limitarà la circulació a 50.000 vehicles i es reduiran un 15% les emissions de NO2.

Brussel·les, Londres, París, Milà o Rotterdam són algunes de les més de dues-centes ciutats europees que ja disposen de zones de baixes emissions.

Podeu trobar tota la informació al web zbe.barcelona.

La sessió que el dilluns 25 de novembre es farà a la Biblioteca Jaume Fuster té com a objectiu donar a conèixer amb detall com ens afectarà l’entrada en vigor de la ZBE. La sessió es fa en el marc del Consell d’Emergència Climàtica de Gràcia a les 18 h. Us hi esperem!