Sonsoles Santís i el Grup Atra, Medalles d’Honor de Barcelona 2022

11/03/2022 - 12:41

L’activista cultural i feminista i l’entitat d’atenció a persones vulnerables rebran les condecoracions atorgades a proposta del Districte de Gràcia.

El Consell Plenari del Districte de Gràcia aprova la proposta per concedir aquesta distinció a l’activista cultural i feminista i a l’entitat d’atenció a persones vulnerables.

L’activista cultural i feminista Sonsoles Santís i l’entitat d’atenció a persones vulnerables Grup Atra rebran les dues Medalles d’Honor de Barcelona del 2022 atorgades a proposta del Districte de Gràcia. El Consell Plenari d’aquest 9 de març ha aprovat la proposta per atorgar els reconeixements, que distingeixen persones i entitats destacades en la defensa de Barcelona, així com de les virtuts i els valors cívics.

La ciutat atorga cada any aquestes condecoracions, que tenen caràcter vitalici. L’alcaldessa de Barcelona lliurarà les Medalles d’Honor en un acte que es durà a terme al Saló de Cent al voltant de la festivitat de Sant Andreu (el 30 de novembre).

Sonsoles Santís és una veïna de Gràcia implicada en nombroses causes i activitats. Aquesta treballadora del sector sanitari ha estat integrant de la Taula del Protocol contra les violències masclistes a la Festa Major de Gràcia i forma part de la Comissió Festa Major del carrer Progrés. Santís està implicada, així mateix, en l’Associació Gràcia amb el Sàhara, de la qual n’és vocal.

En l’àmbit cultural, ha dirigit durant 13 anys la recreació teatral de la Revolta de les Quintes i va impulsar el llibre “Contem la Revolta”, que explica aquest episodi històric en forma de conte. També ha dirigit obres i tallers de teatre al Cercle de Gràcia i al centre de cultura popular La Violeta.

El Grup ATRA és una organització formada per ATRA, ATART, ATRA Clínic i Salut Mental Gràcia, entitats sense ànim de lucre que des de fa més de 35 anys treballen amb persones en situació de vulnerabilitat o en risc d’exclusió social.

Els seus serveis estan dirigits a l’atenció i tractament de persones amb problemàtiques derivades de les addiccions, la salut mental, el sensellarisme o les violències masclistes. L’agrupació actua arreu del territori català, però molts dels seus projectes estan arrelats al barri de Gràcia, on s’ubica la seva seu.