Gràcia es suma a la Setmana de la Mobilitat

13/09/2019 - 09:45

Mobilitat. Del 16 al 22 de setembre es celebra la Setmana Europea de la Mobilitat, i a Gràcia s'han organitzat diferents activitats.

Del 16 al 22 de setembre es celebra la Setmana Europea de la Mobilitat, i a Gràcia s'han organitzat diferents activitats. Una de les accions destacades és el Park(ing) Day, que se celebra el dia 20 de setembre a diferents aparcaments per canviar cotxes per usos ben diversos.

Barcelona se suma un any més, del 16 al 22 de setembre, a la Setmana Europea de la Mobilitat, amb un programa d’activitats organitzades per l’Ajuntament, entitats i associacions diverses, amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’aire, recuperar l’espai públic i promoure la seguretat en la mobilitat a la ciutat.

La mobilitat sostenible esdevé l’eix principal d’una reivindicació que inclou aspectes clau en la millora de la qualitat de vida a la ciutat de Barcelona com és la pacificació de l’espai públic.

Durant la Setmana Europea de la Mobilitat es treballarà per mostrar com seria una ciutat més verda, tranquil·la, amable, segura i menys contaminada en favor de tota la ciutadania.

 

Park(ing) Day

Una altra de les activitats destacades de la Setmana i que va guanyant adeptes (han passat de 64 propostes al 2018 a les 80 d’enguany) és la celebració del Park(ing) Day, un esdeveniment anual que té lloc en diverses ciutats de tot el món i que consisteix en transformar de forma temporal places públiques d’aparcament en parcs, jardins i altres formes d’usos de l’espai públic per reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient.

Enguany, el Park(ing) Day se celebra divendres 20 de Setembre a les places d’aparcament de la ciutat coincidint amb la setmana de la mobilitat, i amb l’inici de la setmana d’accions i vaga pel clima #EmergènciaClimàtica.

A Gràcia, es farà a diferents indrets: a La Fontana (Torrent de l’Olla, 40), pl. Vila, c. Sardenya, 343 i c. Indústria, 55.

L’acció comptarà amb 80 instal·lacions que ocuparan unes 140 places d’aparcament esteses per tots els districtes de la ciutat, corresponents a uns 1700 m2. Durant el dia, dins les places es programaran activitats, tallers, xerrades.

Més activitats a Gràcia

A més del Park(ing) Day a Gràcia hi ha programades altres activitats, com una inspecció tècnica per a bicicletes i un circuit per a critatures a pl. Lesseps el dia 17 de setembre; un taller de pintura al c. Sant Eudald, 59, el dia 19 de setembre; i l’activitat L’Escola al carer a la pl. Trilla, 3, el dia 20 de setembre.

Podeu consultar aquestes i moltes altres activitats emmarcades en la Setmana Europea de la Mobilitat a la seva pàgina web.

La Mercè Respira

L’activitat culminant de la Setmana tindrà lloc el 22 de setembre, amb la celebració del Dia sense Cotxes que, per segon any consecutiu, coincideix amb les festes de la Mercè.

Així, “La Mercè respira” torna a ser una de les propostes destacades de la festa major amb un recorregut lúdic i didàctic entorn de la mobilitat sostenible i saludable a l’entorn d’una via Laietana completament pacificada.

Així, el diumenge de la Mercè, el 22 de setembre, durant tot el dia, i al llarg d’un quilòmetre, la Via Laietana es convertirà en una ciutat de vianants amb els seus espais d’estada i de joc, plena d’activitats, reptes i sorpreses.

Hi haurà aparcament gratuït i vigilat per a bicicletes i “El mirador de la via Laietana”, un photocall on podreu immortalitzar una via Laietana lliure de cotxes dalt d’un pas de vianants flotant!