Suport del món municipal als presos i les preses polítics abans de l’inici del judici

10/02/2019 - 15:18

Ajuntament. L’alcaldessa envia una carta a les autoritats europees per mostrar la preocupació de la institució sobre les garanties del procés judicial.

Alcaldes i alcaldesses de Catalunya han manifestat el seu suport als presos i les preses polítics que afronten a partir del judici el 12 de febrer. Han expressat la voluntat de demanar el respecte als drets i les llibertats fonamentals i d’exigir un judici just i imparcial per als representants polítics i socials processats per l’1 d’octubre.

VÍDEO: Ada Colau: “Exigim un judici just i imparcial pels líders independentistes”.

Al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona s’han reunit 400 alcaldes i alcaldesses per reivindicar, amb un manifest conjunt, un judici just i imparcial per als líders polítics i independentistes. La declaració també reclama l’alliberament immediat de totes les persones encausades perquè puguin assistir en llibertat al judici.

Amb el mateix objectiu que el manifest d’avui, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va fer arribar ahir una carta al president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker; al president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, i al president del Consell Europeu, Donald Tusk, per mostrar la situació de preocupació amb què viu l’Ajuntament de Barcelona el judici i les garanties que presenta. En la lletra es destaca la situació anòmala d’aquest procés, i el fet que el judici no fa sinó representar el fracàs de la política, entesa com a espai de diàleg i de negociació.

El Ple de l’Ajuntament, al costat de les persones encausades

El Consell Plenari del mes de gener va aprovar, amb el vot favorable d’una gran majoria del consistori, una declaració institucional en suport dels presos i les preses polítics i per instar el Tribunal Suprem a garantir el dret a un judici just i imparcial.

En la carta enviada per l’alcaldessa també es va incloure el text de la declaració institucional, en què es demana la posada en llibertat dels presos i les preses perquè puguin preparar la defensa i que es faciliti la tasca dels observadors internacionals, i es fa una crida a la resolució democràtica del conflicte.