'Teixint històries de vida', documental web de La Sedeta

25/06/2019 - 14:39

Memòria històrica. El documental forma part del Projecte de recuperació de la memòria oral de La Sedeta i es presenta en el marc de la Festa Major del Camp d'en Grassot d'aquest any.

El documental web "Memòria de la Sedeta. Teixint històries de vida" forma part del Projecte de recuperació de la memòria oral de La Sedeta i es presentarà el 30 de juny en el marc de la Festa Major del Camp d'en Grassot d'aquest any.

El documental recull fragments de les entrevistes fetes a antigues treballadores i treballadors de la fàbrica La Sedeta o als seus familiars, documentació escrita i gràfica sobre la història de la fàbrica, la vida a la fàbrica, la història de la lluita veïnal per guanyar La Sedeta per a equipaments per al barri, el procés participatiu del Projecte de Recuperació de la memòria oral de La Sedeta i un breu context històric.

El Projecte de la memòria oral de La Sedeta recupera una part del patrimoni històric i cultural del Camp d’en Grassot i vincula el passat i el present del territori. Moltes treballadores i treballadors de l’antiga fàbrica Pujol Casacuberta eren veïnes i veïns del barri, que anys després van lluitar per aturar l’enderroc de l’edifici fabril per destinar-lo a equipaments educatius i socioculturals.

Aquest projecte també vol retre homenatge a totes les treballadores i treballadors de l’antiga fàbrica tèxtil que, amb el testimoni de les seves vivències i els seus records, han contribuït a embastar i filar la memòria oral de La Sedeta.

Punt de llibre

El projecte participatiu per recuperar la memòria oral de La Sedeta, però, continua viu. Per fer una crida a la participació s’ha elaborat un punt de llibre que, a més de contenir l’adreça del documental web, convida a les persones que estiguin interessades a participar en el projecte a adreçar-se al mateix Centre cívic La Sedeta o a través de l’Associació d’Amics i Amigues de La Sedeta.

El documental es presentarà diumenge 30 de juny, a les 18 h, a la sala d’actes del Centre Cívic La Sedeta (c/ Sicília, 321).