Tret de sortida al Tradicionàrius

08/01/2020 - 14:31

Cultura. El divendres 10 de gener de 2020 engega la 33a edició del Festival Folk Internacional Tradicionàrius, que s'allargarà fins el 3 d'abril.

El divendres 10 de gener de 2020 engega la 33a edició del Festival Folk Internacional Tradicionàrius, que s'allargarà fins el 3 d'abril.

El Tradicionàrius 2020 estarà dedicat a en Kepa Junquera. El gruix de la programació serà la presentació de discos i nous espectacles de 49 grups i artistes en més de 70 activitats. Hi haurà un total de 14 treballs discogràfics i 11 espectacles per amenitzar les nits dels dijous, divendres i dissabtes del 10 de gener al 3 d’abril.

Durant aquesta edició, el Tradicionàrius acull 3 estrenes, espectacles que traspassen els marges tradicionals de la música d’arrel amb la fusió de rumba i rock¬roll, arpes neogòtiques i folkRock i flabiol i rumba.

A més, s’obre un nou cicle de propostes de proximitat entre músic i públic, concerts minimalistes i de nova creació. Seguint amb la línia de programació del festival, la platea del CAT es convertirà en sala de ball per acollir 6 propostes de ball folk.

Una altra novetat són dues propostes d’espectacles per a tots els públics durant el mes de febrer.

Enguany, també es celebren els 10 anys de Riu, un dels grups que en el seu moment va revolucionar l’escena de folk catalana; els 40 anys de Grallers de l’Acord, i els ’25 anys de vacances d’Ovidi Montllor’, amb el concert del grup Diluvi.

Projecte educatiu

El Tradicionàrius d’enguany també presenta un cicle d’espectacles creats per a un públic d’educació infantil i primària per acompanyar les escoles en la formació en música tradicional al llarg de tot el recorregut acadèmic de l’alumnat. El projecte es diu ‘Escoles al CAT’ i és una producció del col·lectiu La Griva i el Centre Artesà Tradicionàrius.

A més d‘aquest projecte educatiu, continuen els cicles habituals del Tradicionàrius: sessions d’improvisació amb ‘Les vespres del dimecres’; la difusió i el suport a les mostres de música folk d’arreu de Catalunya amb el ‘Tradicionàrius al Territori’; les passejades pels mercats de Gràcia amb Folk als Mercats; la difusió i el suport a les mostres de música folk amb el Tradicionàrius al Territori; la Festa dels Foguerons de Sant Antoni a Gràcia, etc.

Com a novetat, s’està preparant un Congrés Nacional de Música d’arrel per al mes d’abril.

El pressupost d’enguany del Tradicionàrius és de 130.500 €.

Per a més informació i per consultar el programa, podeu clicar aquí.