Tret de sortida del Gran Recapte d’Aliments des del Mercat de la Barceloneta

25/11/2022 - 20:26

Els mercats de la ciutat col·laboren amb el Gran Recapte, una iniciativa del Banc dels Aliments que comença avui i s'allarga fins al 6 de desembre

La 14a edició del Gran Recapte del Banc d’Aliments ha donat avui 25 de novembre el tret de sortida des del Mercat de la Barceloneta. Es durà a terme simultàniament als quatre Bancs dels Aliments de Catalunya, als mercats de Barcelona, als supermercats i als petits comerços d’alimentació del 25 de novembre al 6 de desembre.

A l’acte d’inici de la campanya del Gran Recapte d’Aliments, hi ha participat el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, qui ha donat èmfasi a què “el Gran Recapte és una gran ocasió i una gran oportunitat per recordar que la societat té un deute pendent i una obligació moral i ètica d’ajudar a la gent que no se’n surt, i que té com a missió facilitar productes bàsics perquè moltes famílies puguin menjar, però també ens recorda les desigualtats de la nostra societat i el compromís de tots de fer el possible per revertir aquestes desigualtats, i tenir una societat digna i igualitària”. Acompanyat del president del Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas, que ha declarat que “una de cada quatre persones participaran en el Gran Recapte, per la qual cosa és un moviment solidari amb una magnitud poc vista”, i ha donat una gran importància al moviment del voluntariat declarant que “el voluntariat a nivell de Catalunya està al voltant de 28.000 persones”. També s’ha comptat amb la participació del conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano; la responsable de l’Església Evangèlica Baptista de la Barceloneta, Mari Carmen Llorca Morales, i la responsable d’O.S. Santa Lluïsa Marillac, Núria Martínez.

El Gran Recapte té l’objectiu de mobilitzar la ciutadania a què faci donacions d’aliments als diferents punts de recollida dels establiments que hi col·laboren, atenent més de 240.000 persones en situació de vulnerabilitat alimentària. Aquest any tindrà un format mixt, que combinarà la donació de productes d’alimentació amb els donatius monetaris, permetent que algunes entitats socials rebin del Gran Recapte targetes moneder solidàries per a l’adquisició directa d’aliments.

La campanya de comunicació d’enguany s’ha englobat sota l’eslògan d'”AJUDAR OMPLE”, evocant a la solidaritat i a ajudar, i transmetent el missatge que si ajudes, no només omples el rebost d’aquells que ho necessiten, sinó que també t’omples com a persona.

Dotze mercats municipals de Barcelona i petits comerços se sumaran al Gran Recapte amb recollides d’aliments i amb una campanya de donacions que es vehicularan a través de l’app desenvolupada l’any passat, o a través de l’adquisició de tiquets que es convertiran en aliments bàsics.