ApparkB, un any facilitant l’aparcament

13/10/2014 - 08:00 h

Smart City. L’aplicació, que permet pagar el tiquet del aparcament des del mòbil i a temps real, ja ha expedit 650.000 tiquets i compta amb 45.000 usuaris.

L’aplicació, que permet pagar el tiquet del aparcament des del mòbil i a temps real, ja ha expedit 650.000 tiquets i compta amb 45.000 usuaris.

L’apparkB, una aplicació mòbil que permet pagar l’aparcament en temps reals a través del mòbil, està cada vegada més consolidada entre els ciutadans de Barcelona i les seves xifres d’ús continuen creixent a un molt bon ritme: actualment s’emeten més de 4.000 tiquets diaris, el que representa un 6% del total de tiquets expedits a l’AREA.

Amb l’objectiu d’arribar a emetre el 10% dels tiquets, es posarà en marxa a partir del 13 d’octubre una campanya de difusió de l’aplicació, per arribar a més gent i facilitar als ciutadans l’aparcament dels seus cotxe, amb els 1.000 parquímetres de l’AREA blava que es revestiran amb vinils informatius amb codis QR per poder descarregar l’app.

Xifres d’èxit

Des que l’1 de setembre del 2013 es va posar en marxa, l’ApparkB ha comptabilitzat més de 80.000 descàrregues, entre iPhone i Android i té 45.000 usuaris registrats. S’han emès de mitjana 4.000 tiquets diaris, una dada que ha permès arribar a l’any amb 650.000 tiquets expedits.

Una app molt usable

El funcionament de l’app és molt senzill. Un cop al lloc de l’estacionament, l’usuari únicament ha d’indicar la matrícula del vehicle i el color de la plaça on aparca. El sistema localitza la seva posició mitjançant el GPS del mòbil i automàticament aplica la tarifa corresponent al tram on es troba estacionat. Fet això, l’usuari ha de confirmar l’estacionament amb l’acció “Iniciar”, i quan vulgui treure el cotxe de l’aparcament haurà de finalitzar el servei activant “Finalitzar”.