Aparcament gratuït per al personal sanitari

Covid-19. Es tracta de 1.400 places en aparcaments subterranis i prop de 80 en superfície.

Els operadors principals d’aparcament al subsol (BSM, Saba i Bamsa) ofereixen més de 1.400 places d’aparcament gratuït als professionals dels centres sanitaris que estan treballant per lluitar contra la Covid-19. L’Ajuntament de Barcelona també ha reservat prop de 80 places d’aparcament en superfície amb aquesta finalitat.

Davant l’emergència sanitària provocada per la Covid-19 i coincidint amb l’aplicació del Reial decret pel qual es declara l’estat d’alarma (RD 463/2020), l’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb el Consorci Sanitari de Barcelona i els operadors principals d’aparcament subterrani a Barcelona (BSM, Saba i Bamsa), treballa per garantir les màximes facilitats d’aparcament als professionals de l’atenció sanitària dels centres de salut de la ciutat durant aquests dies d’excepcionalitat.

Així, des de la setmana passada els aparcaments subterranis de BSM, Saba i Bamsa ofereixen aparcament gratuït als professionals dels centres sanitaris que treballen per lluitar contra la Covid-19.

Els tres operadors han habilitat l’accés automàtic amb identificació de la matrícula als professionals de setze centres sanitaris públics i privats de la ciutat de Barcelona i d’un hotel que està habilitat per a ús sanitari.

L’accés mitjançant la identificació de la matrícula facilita l’entrada i sortida dels aparcaments, ja que a les persones usuàries se’ls obre la barrera automàticament i no s’han d’aturar ni treure cap tiquet. En aquests moments, ja hi ha 1.400 places a disposició del personal sanitari.

Els aparcaments són aquests:

– Hospital de Sant Pau: Saba Hospital Sant Pau / BSM Gaudí
– Hospital Dos de Maig: Saba Hospital Sant Pau
– Hospital del Mar i CAP Barceloneta: BSM Hospital del Mar
– Hospital Clínic: Bamsa Clínic
– CAP Vila Olímpica: BSM Marina Port
– CAP Sardenya: BSM Marina Gràcia
– CAP Larrard i CUAP Gràcia: BSM Jardins Menéndez Pelayo – Park Güell
– Hospital de l’Esperança: BSM Jardins Menéndez Pelayo – Park Güell
– Mutuam Verge de la Salut: BSM Jardins Menéndez Pelayo – Park Güell
– Hospital Sagrat Cor: Bamsa Londres-Villarroel
– Clínica Plató: BSM Josep Amat (Mitre-Putxet)
– Hospital de Barcelona: BSM Flos i Calcat
– Hotel Cotton House (per a usos sanitaris): Saba Urquinaona
– Mutuam Ausiàs March: Saba Lluís Companys
– Mutuam Rei Martí: Bamsa Mercat d’Hostafrancs

Paral·lelament, també s’han reservat una desena de places per a treballadors de l’Agència de Salut Pública de Barcelona a l’aparcament de BSM de Torrent de l’Olla.

Amb relació a l’Hospital de la Vall d’Hebron, s’està en contacte permanent amb la direcció del centre per si en algun moment sol·licita algun reforç pel que fa als aparcaments propers a aquest equipament. L’oferta es va ajustant a les necessitats contínuament.

Aparcament en superfície

A més, s’han habilitat espais d’aparcament en superfície de manera temporal per donar servei a l’Hospital de Sant Pau, a la Clínica Plató i a la Clínica del Pilar. En total són 77 places, situades als punts següents:

– Hospital de Sant Pau: Cartagena, a l’altura de travessera de Gràcia
– Hospital de Sant Pau: Sant Antoni Maria Claret, entre Independència i Cartagena
– Clínica Plató: Muntaner, de Copèrnic a Plató
– Clínica del Pilar: Madrazo, de Balmes a Alfons XII

Aquesta mesura l’ha dut a terme la Regidoria de Mobilitat, en col·laboració amb els districtes i altres agents municipals, que ha creat un grup de treball per coordinar i atendre de manera immediata les noves necessitats de mobilitat que fan arribar les direccions dels hospitals i dels centres mèdics de Barcelona, amb l’objectiu de facilitar la tasca del col·lectiu sanitari.

En el marc d’aquest grup de treball, l’Ajuntament de Barcelona també col·labora i dona suport a iniciatives de diferents col·lectius del sector del taxi per oferir desplaçaments gratuïts al personal sanitari.