×

Error message

Notice: Undefined index: imgsbodypost in bcn_news_page() (line 80 of /var/www/apps/app0396/www/guardiaurbana/sites/all/modules/custom/bcn_news/bcn_news.detail.inc).

El nou casal de barri de Sant Andreu obre per acollir les activitats de 19 entitats

El nou casal de barri de Sant Andreu ha obert les seves portes acollint 19 entitats del territori per tal que puguin desenvolupar activitats en l’equipament. Des del govern municipal del districte de Sant Andreu s’ha decidit a obrir aquest espai amb personal propi del districte per tal de poder posar aquest equipament a disposició de les entitats i veïns i veïnes del barri amb la major celeritat possible. D’aquesta manera, s’ha donat resposta al problema de manca d’espais que tenien aquestes entitats des de feia temps.

El nou casal de barri de Sant Andreu ha obert les seves portes acollint 19 entitats del territori per tal que puguin desenvolupar activitats en l’equipament. Des del govern municipal del districte de Sant Andreu s’ha decidit a obrir aquest espai amb personal propi del districte per tal de poder posar aquest equipament a disposició de les entitats i veïns i veïnes del barri amb la major celeritat possible. D’aquesta manera, s’ha donat resposta al problema de manca d’espais que tenien aquestes entitats des de feia temps.

Aquesta és una primera fase de la posada en marxa del casal de barri que continua obert a les propostes d’altres entitats que precisin d’espai en aquest equipament per a desenvolupar les seves activitats. Actualment, en aquest espai ja es troba ubicada la seu social de la Germandat de Trabucaires, Gegants i Grallers de Sant Andreu i una exposició permanent dels gegants de Sant Andreu. A més, també hi ha l’equip de coordinació del recinte de la Fabra i Coats.

Les 19 entitats que en una primera fase compten amb un espai en aquest equipament són: Iniciativa Andreuenca, Sant Andreu Jazz Band, Teatre pels descosits, Associació d’Amics de la Fabra i Coats, Grup de Pintors de Sant Andreu, Club handbol Sant Andreu, La Lírica de Sant Andreu, Associació Catalana d’afectats de Fibromiàlgia –Sant Andreu, Associació Cultural Urbana, AREP, Club Esportiu Fabra i Coats, Agrupació d’Aquarel·listes de Catalunya, ADEGG. (Associació per a la Defensa de la Gent Gran), Associació d’estudis Històrics de l’Automoció, FANJAC (Associació de Famílies de Joves amb Altes Capacitats), Associació Beach Tennis Catalunya, Seu Europea de la International Federation Beach Tennis, Associació Catalana de Tintinaires 1001, Associació Catalana d’Amics de les Orquídies.

Un model de cogestió

L’Ajuntament de Barcelona va convocar un concurs per adjudicar la gestió cívica d’aquest espai a alguna entitat. El concurs va quedar desert perquè cap de les dues propostes presentades va arribar a la puntuació mínima exigida per poder ser adjudicatàries de la gestió. Els projectes de gestió no complien molts dels requisits exposats a les bases del concurs, tant des d’un punt de vista econòmic, com organitzatiu i de programació, i no s’adequaven a les característiques de l’equipament.

La intenció del govern municipal del districte de Sant Andreu és que aquest espai es pugui gestionar de forma coordinada entre el districte de Sant Andreu, les entitats que utilitzen l’espai i una entitat gestora que s’encarregaria, principalment, de la gestió dels recursos econòmics, personals i les dotacions estructurals i tècniques de l’equipament. L’Ajuntament de Barcelona està treballant en la convocatòria d’un concurs per designar l’entitat gestora de l’espai.

Un equipament de proximitat

El casal de barri de Sant Andreu és un edifici de quatre plantes de grans dimensions pel que és habitual en aquest tipus d’equipaments, amb prop de 2.820 m2, i una inversió total de 5,65 milions d’euros. L’autor del projecte és l’arquitecte Rafael Vila i el termini d’execució de les obres ha estat de dos anys i mig.

A la planta baixa, hi ha el punt d’informació i de coordinació del recinte i els espais interns de reunió i despatx. A més, també comptarà amb una sala de que permetrà dur a terme actuacions, exposicions o activitats diverses de petit format. La idea és que aquesta planta sigui el lloc de trobada entre usuaris, visitants i entitats.

La primera planta servirà, principalment, per a la realització d’activitats dirigides. Compta amb 8 sales per a fer tallers i dues sales d’activitats a les que es podran desenvolupar xerrades i conferències. A més, també hi ha una sala per a la formació o pràctica en àmbits relacionats amb les noves tecnologies. Finalment, aquesta planta també compta amb espai per a magatzem i serveis.

Pel que fa a la segona planta, hi ha dues sales per a fer tallers i una altra sala per a fer tallers de cuina. La planta compta amb altres dos espais, com a la primera, per a fer xerrades, conferències… D’altra banda, també acull l’espai de Direcció i Administració del Casal i 5 despatxos per donar suport al treball associatiu.

La darrera planta, té una àmplia sala d’actes per a la realització d’activitats de més gran format amb escenari i instal·lacions tècniques, com poden ser obres de teatre, petits concerts… També hi ha tres bucs d’assaig insonoritzats i amb un mínim de material fix per als assajos de grups de músics que ho sol·licitin.